Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 9 de juny de 2023 | 07:03 |

L'Associació del CAE compleix 35 anys

Imatge CAE

29/10/2022

 

Un 29 d'octubre, però de l'any 1987, ara fa 35 anys, es va constituir l'Associació del CAE. Aquell mateix any, l'Ajuntament de Manresa cedia a l'Associació la titularitat de l'escola d'educadors/es en el lleure del Centre d'Animació i Esplai (el CAE) que tres anys abans havia creat, obrint, així, la porta per fer-la créixer amb noves activitats i projectes.


La trajectòria d'aquests 35 anys avala que la decisió de crear l'Associació va ser un encert. El CAE ha crescut molt, ampliant la capacitat de l'escola per a impartir formació en altres àmbits, organitzant activitats de joc, gestionant serveis educatius i de lleure, impulsant projectes juvenils o genererant o participant en projectes internacionals, per posar alguns exemples.


En aquests anys, els socis i les sòcies -persones voluntàries vinculades al lleure, l'educació o l'animació sociocultural- han jugat un paper essencial, dirigint l'entitat i creant i organitzant un bon nombre d'activitats: la Xancada, la Moguda a l'Agulla, les matinals de vòlei, tamborí o mataconills, la Setmana de Jocs al Carrer, el Happy Hippy, les Nits de joc, la Manresa Express...
Al CAE mantenim i volem mantenir aquesta fòrmula associativa, conscients que la implicació i la participació voluntària dels socis i sòcies és un dels grans actius de l'entitat, complementada amb un equip tècnic que hi dona suport i que gestiona professionalment les altres línies de treball.


Aquesta fòrmula, però, no és simple. Com passa en totes les entitats, al CAE també ens ha tocat i ens toca treballar de valent per aconseguir més socis i sòcies, més joves, més implicats... Per aconseguir relleus i renovació a l'equip directiu... Per aconseguir més voluntaris i voluntàries que col·laborin en la dinamització d'activitats...


En una context cultural on abunda l'individualisme i l'interès propi, estem orgullosos de ser capaços d'haver sabut generar i conservar aquest espai de relació i de treball col·lectiu amb voluntat comunitària. Confiem mantenir-ho força anys més.