Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dilluns, 4 de desembre de 2023 | 17:54 |

Jordi Vilajosana guanya la 15a edició del Torneig de Carcassonne de la Llum

Imatge CAE

24/2/2023

 

 

Una trentena de participants es van reunir ahir a la nit a El Graner per intentar endur-se la victòria en la competència del joc de taula estratègic 

 

 

El Torneig de Carcassonne de la Llum va aplegar ahir a la cafeteria del Graner de Manresa una trentena de persones que van competir entre elles per endur-se la victòria en aquest joc de taula estratègic ambientat en l’època medieval.La 15a edició del torneig va veure com Jordi Vilajosana va ser el màxim puntuador de la jornada (15,09) i, per tant, es va proclamar guanyador de la competència seguit per Núria Casanovas (13,09) i Guillem Molina (11,09). El primer classificat va rebre el joc de taula “Niebla en Carcassonne” com a premi cortesia de Devir. Al seu torn, la subcampiona va ser premiada per part de Devir amb el joc “Catan. El despertar de la humanidad”, mentre que el tercer classificat va rebre el joc “Noches de sangre” per part del Club del Joc del CAE.D’altra banda, es va sortejar un pack d’expansió “Ignasi de Loiola” per als 28 participants del torneig i es va regalar un d’aquests al darrer classificat. La combinació del joc del Carcassone amb la incorporació de l’expansió ambientada en l’estada del sacerdot i teòleg a la ciutat, tal com va ocórrer en la darrera edició, va tenir molt bona rebuda i es va valorar positivament per part dels competidors. Cal remarcar que un 25% dels participants van venir de fora de Manresa incloent poblacions com Sant Vicenç de Castellet, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Callús i, fins i tot, Fribourg (Suïssa).L’esdeveniment va gaudir de la presència d’ ”el Bisbe” gràcies a la col·laboració de la sastreria teatral La Disfressa, el qual es va encarregar d’amenitzar i guiar els feligresos dels jocs de taula al llarg del torneig aportant l’element lúdic i de dinamització que caracteritza els actes organitzats pel CAE.El Torneig de Carcassonne és una de les activitats que el CAE aporta al programa d’actes de les Festes de la Llum des de l’any 2009, l’any en què el CAE en va ser l’entitat administradora. Al llarg d’aquests anys el Torneig s’ha anat consolidant en el calendari lúdic, també a la Catalunya Central. Per a l’organització del torneig el CAE compta amb la col·laboració del Graner, espai on es realitza, l’empresa editora del joc Devir; amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.


A través de l'apartat de Torneig de Carcassonne de la Llum de la web es pot accedir a tota la informació del torneig i les classificacions finals.