Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 30 de setembre de 2022 | 22:00 |

Els Casals d'Estiu del CAE - Fundació La Xarranca són una oportunitat per treballar en valors i conèixer el territori

Imatge CAE

16/7/2021

 

Els infants i joves fan excursions a l’entorn més proper, als carrers i places; treballen en equip i descobreixen nous espais a prop de casa.

Les Escoles La Renaixença i Pare Algué han acabat aquest divendres el seu Casal d’Estiu i els joves d’Òrbita Jove Manresa han finalitzat el seu grafit.

 

 

Un dels objectius dels Casals d’Estiu del CAE – Fundació La Xarranca és educar en valors, fomentant el treball en equip i el respecte entre nosaltres i el nostre entorn. Per això, durant els Casals d’Estiu traslladem algunes activitats a l’exterior del recinte o escola on ens trobem i treballem l’eix d’animació en nous espais.

Els infants dels Casals d’Estiu han seguit millorant les habilitats ninges tot descobrint els seus municipis de Manresa, Santpedor, Castellbell i el Vilar o Monistrol de Montserrat, respectivament. També han aprofitat per fer excursions a l’entorn proper, com al Parc de l’Agulla o a Montserrat (abans que s’implementessin les restriccions per risc d’incendi). Els nens i nenes de les escoles La Renaixença i Pare Algué han acabat aquest divendres les activitats del Casal. Asseguren que s’ho han passat molt bé i que els hagués agradat disfrutar del Casal unes setmanes més. Una de les activitats que els ha agradat més ha sigut la remullada.

Els i les joves d’Òrbita Jove (Manresa) i Pack Jove (Vacarisses) també realitzen gimcanes de geolocalització i fan excursions a Sant Salvador de les Espases o a Viladordis que acaben amb nits de bivac. D'altra banda, han finalitzat el grafit que estaven fent a la paret del costat de l’Espai Jove Joan Amades - Oficina Jove del Bages! El mural és una manera de representar la seva implicació en l'entorn.

Enguany s'han apuntat uns 400 infants als Casals d’Estiu que es reparteixen entre els casals de l'escola La Sèquia, Pare Algué i Renaixença de Manresa; El Bitxac de Santpedor, Castellbell i el Vilar i el de Monistrol de Montserrat. A més, uns 320 joves faran activitats programades i segons les seves motivacions amb Òrbita Jove, organitzat amb el suport de l’Ajuntament de Manresa; i Pack Jove, impulsat per l’Ajuntament de Vacarisses.