Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Diumenge, 22 de maig de 2022 | 22:15 |

El Casal de Joves La Kampana i l'Ajuntament de Manresa impulsen un programa per combratre la discriminació

Imatge CAE

Foto: Ajuntament de Manresa

18/3/2021

 


Coincidint amb el dia 21 de març, dia internacional de l’eliminació de la discriminació racial, l’equip d’educadores del Casal de Joves La Kampana i l’Ajuntament de Manresa han presentat un programa educatiu per combatre la discriminació.

 


El programa inclou dues grans accions. D’una banda l’exposició “Qui soc?”, protagonitzada per deu joves manresans. A cada cartell hi ha un codi QR que mostra tres històries diferents, de les quals una és la real. L’objectiu de l’exposició és sensibilitzar les persones que la veuen, trencant els estereotips que es poden tenir interioritzats i eliminant prejudicis, tot propiciant una reflexió que permeti la coneixença de totes les realitats que ens envolten

L’exposició es pot veure, des del 16 de març, en deu equipaments públics i privats de la ciutat: el Teatre Kursaal, la Biblioteca de Les Bases, el Berenador, la Biblioteca El Casino, l’Oficina del Consell Comarcal del Bages, la biblioteca del Campus Universitari de Manresa, a la UPC, l’Ajuntament de Manresa, el restaurant El Traster i a Indoorwall. També es podrà consultar en format virtual a través de la web de Manresa Jove.

Aquesta exposició es complementa amb els tallers “No soc racista, però...”, que es programaran a diferents instituts de la ciutat. L’objectiu dels tallers és que els i les adolescents sàpiguen identificar diferents situacions de racisme, quines són les possibles conseqüències per les persones que les pateixen i què hi poden fer per poder-les contrarestar. Un dels fets rellevants dels tallers és la participació d’un dels joves de l’exposició com a dinamitzador de l’activitat.

El programa sorgeix del Casal de Joves de la Kampana, quan l’equip d’educadores va detectar vivències i experiències de joves habituals de l’equipament que havien patit incidents discriminatoris. Aquestes problemàtiques es van traspassar a responsables tècnics i polítics de l’Ajuntament de Manresa i, a partir d'aquí, es va començar a treballar conjuntament per dissenyar i impulsar les diferents actuacions del programa.

El Casal de Joves La Kampana és un equipament juvenil situat al barri antic de Manresa. Des de l’any 2013 el CAE n’assumeix la gestió i dinamització. Més enllà d'oferir un espai de trobada i lleure als i les joves usuaris, el casal desenvolupa una tasca eductiva i transformadora centrada en quatre grans àmbits: l'empoderament, la participació, la cohesió social i la salut.