Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 9 de juny de 2023 | 06:02 |

El CAE – La Xarranca impulsen el projecte BonaVida per promoure hàbits alimentaris saludables a les escoles

Imatge CAE

14/12/2022

 

Les monitores expliquen als infants d’on provenen els productes i com contribueixen a incrementar la qualitat de vida de tothom

 

 

El projecte BonaVida és una iniciativa que combina el monitoratge del CAE i la Fundació la Xarranca amb la cuina i l'alimentació de MengemBages. En aquest sentit, s’ofereixen aliments de proximitat, en molts casos ecològics, i sempre de temporada.


El nom de la iniciativa es deu a la relació dels bons hàbits alimentaris amb l'increment de la qualitat de vida dels infants. Paral·lelament, les monitores es dediquen a explicar repetidament als escolars allò que estan menjant, perquè és important aquest tipus d’aliment, i la seva procedència, entre altres coses.


L'Escola Sant Ignasi és un dels primers centres educatius en què es duu a terme aquesta iniciativa basada en la gastronomia saludable i equilibrada. Cada mes es tracta el menjar típic d'un país diferent i, alhora, es permet aprofundir sobre un tret característic de la cultura i els jocs tradicionals de tots els indrets del món.

 

Un dels exemples és la setmana del Regne Unit, en què els escolars van provar el famós 'Fish & Chips', mentre que van descobrir alguns dels jocs i les activitats infantils més típiques dels anglesos.