Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Diumenge, 22 de maig de 2022 | 22:26 |

El CAE adapta la programació formativa 2020-2021 a l'actual context Covid

Imatge CAE

1/10/2020

 


El CAE ha programat per a aquest curs 2020-2021 31 accions formatives amb un total de 1500 hores. La majoria de les accions combinen modalitats presencials i en línia per poder assegurar-ne la continuïtat en possibles escenaris de majors restriccions sanitàries.


El CAE programa per a aquest curs 31 accions formatives, entre cursos, monogràfics i tallers, amb un total de 1500 hores formatives, que es duran a terme entre aquest mes d’octubre i el setembre de 2021. Es tracta d’una programació inicial que podrà complementar-se al llarg del curs a partir de possibles mancances detectades i/o de noves oportunitats.


La programació s’estructura en cinc grans àmbits: educació en el lleure, intervenció educativa, habilitats personals, gestió associativa i educació per a la salut.


Enguany es faran 5 cursos de Monitor/a i 1 de Director/a d’activitats de lleure infantil i juvenil. Aquests cursos permeten obtenir la titulació oficial que expedeix la Direcció General de Joventut. També es faran 2 cursos de Premonitor/a – Iniciació a l’esplai en períodes de vacances -al Nadal i a l’estiu 2021-. Aquests cursos pretenen fer una introducció al món de l’educació en el lleure i al monitoratge a joves d’entre 16 i 18 anys. Els cursos d’educadors/es en el lleure es complementen amb tallers i monogràfics de tècniques, jocs i recursos per a la intervenció en aquest àmbit: guitarra d’animació, jocs per a trobades virtuals...


Pel que fa a la intervenció educativa, s’han programat sis cursos: Dinàmiques emocionals en temps de Covid19, Treball amb intel·ligències múltiples, Vetllador/a escolar, Disseny de programacions didàctiques per a formadors/es, Atenció a la Diversitat: Dislèxia i Resolució de conflictes.


També s’ofereixen 4 accions formatives encaminades a millorar les habilitats personals: Mindfulness, Lideratge d’equips, Gestió de l’estrès i Habilitats de comunicació.


A nivell de gestió associativa hi ha programades 4 accions, que es faran totes elles en format 100% en línia. Hi ha un Curs bàsic de gestió associativa, un curs per Elaborar la memòria de l’entitat i dos tallers breus per millorar les notes de premsa i per fer créixer els seguidors del compte d’Instagram de l’entitat.


I finalment en l’àmbit de la salut es farà un curs d’Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.


Dels 31 cursos oferts, 13 formen part dels programes formatius adreçats a persones treballadores que promou el Consorci de Formació Contínua de Catalunya. Aquests cursos són totalment subvencionats.

 

A diferència de cursos anteriors en que la pràctica totalitat de la formació era presencial, aquest any les accions formatives es presenten sota diferents modalitats: totalment presencials, semipresencials o 100% en línia. D’aquesta manera el CAE s’adapta a les actuals restriccions sanitàries i garanteix la continuïtat de la major part de les accions programades en cas que calgui aplicar noves mesures de prevenció.


La irrupció de la pandèmia durant la passada primavera i el posterior confinament varen obligar al CAE a adaptar els cursos que ja tenia iniciats per tal de poder-los finalitzar. També en el període abril-juliol el CAE va programar nous cursos en format 100% en línia, ja fos a través d’una aula virtual (plataforma Moodle), de sessions de videoconferència (plataforma Zoom) o ambdues modalitats combinades.


La informació completa dels cursos es pot trobar al següent enllaç del web del CAE des d’on també es poden fer les inscripcions.