Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 9 de juny de 2023 | 07:37 |

Comença la 20a Setmana de Jocs al Carrer de Manresa

Imatge CAE

30/8/2022

 

• Dimecres 31 d’agost a les 19.30 h, Màrius Serra ens farà jugar amb les paraules a l’Auditori de la Plana de l’Om.
• Mateu Comellas o més conegut com l’Avi Mateu, farà ballar les baldufes el 2 de setembre a 2/4 de 6 a la Plaça de Sant Ignasi Malalt.
• Del 30 d’agost al 3 de setembre, la Setmana de Jocs al Carrer tornarà a omplir el centre històric de Manresa amb una àmplia oferta de jocs i activitats lúdiques, convidant a manresans i manresanes a aturar-se i jugar una estona.La Setmana de Jocs al Carrer ha donat el tret de sortida aquest dimarts 30 d’agost amb jocs d’habilitats i destresa de la companyia Festa i Fusta a la plaça Sant Domènec. A la nit, també comencen les Nits de Joc a la plaça Major, que seran del 30 d’agost al 2 de setembre de 22 h a 00.30 h.

Després d’aquests dies de Festa Major a Manresa, petits i grans, s’han reunit amb ganes de jugar. La Setmana de Jocs al Carrer ha esdevingut una activitat de referència en la programació lúdica i festiva de la ciutat, entre el final de la Festa Major i l’inici del curs escolar, sent, després de la Fira de Tona, l'activitat més longeva de jocs de Catalunya.

A banda de l’exposició ’20 anys jugant al carrer’ que es podrà veure fins a l’11 de setembre a l’Auditori Plana de l’Om, la programació estable es complementarà amb activitats d’un dia, que es repartiran entre les diferents places de joc. La 20a edició arriba amb una programació d’activitats paral·leles anomenada 'Vine a jugar amb...' que estrenarà Màrius Serra, que convidarà a jugar amb les paraules (31 d’agost, 2/4 de 8, auditori Plana de l’Om) on també farem un reconeixement a la Fundació Ampans, l’Avi Mateu i a la Dominique Dumeste per la seva participació de més de 10 anys a la SJCM.

Després serà el torn d’Òscar Garcia que jugarà amb jocs tradicionals (1 de setembre, 2/4 de 6, Plaça de Sant Ignasi Malalt); Dominique Dumeste, amb jocs de taula infantils (1 de setembre, 2/4 de 6, Plaça Major); Ferran Renalias que presentarà el seu joc de taula Take a seat (1 de setembre, 10 de la nit, Plaça Major); Mateu Comellas o més conegut com l’Avi Mateu, ensenyant a fer ballar les baldufes (2 de setembre, 2/4 de 6, Plaça de Sant Ignasi Malalt); el Lab 0-6 de la Universitat de Manresa (2 de setembre, 2/4 de 6, Plaça Major) i, finalment, Dominique Dumeste amb jocs de taula originaris de diferents cultures del món (2 de setembre, 2/4 de 6, Plaça Sant Domènec).


Enguany hi haurà set places de joc, una més que l’any passat. A la plaça Sant Domènec hi haurà jocs de taula, a la Plaça Major jocs infantils (de 1 a 5 anys), a la Plana de l’Om jocs de taula clàssics (oca, parxís, dames, escacs, domino i cartes), a la placeta de la Mel jocs de llançament -amb la col·laboració de la Ludoteca Ludugurus-, a la Plaça Europa jocs de malabars i d’equilibris -amb la col·laboració de La Crica- i jocs per aire, i a la Plaça del Mercat de Puigmercadal, joc simbòlic i a la plaça de Sant Ignasi Malalt, jocs amb més de 500 anys d’història, vinculada a la programació Manresa 2022 de commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat de Manresa.Una gimcana virtual i el concurs fotogràfic

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la transformació de la tradicional gimcana entre les places de joc a un format virtual. Per fer-ho s’ha comptat amb l’expertesa de l’empresa Gaudire. La nova gimcana ha passat a anomenar-se Escape City: Virus!

A Virus! es demana la col·laboració per aconseguir els màxims antídots possibles -punts- per evitar la proliferació d’un virus que un mag malvat ha abocat a l’aigua de la Sèquia. Mitjançant una aplicació al mòbil, els participants o equips participants, hauran de voltar pel Centre Històric de Manresa, a la recerca de diferents indrets geolocalitzats. Un cop situats en un d’aquests punts, els apareixerà una pregunta amb quatre possibles respostes. Les respostes encertades donen punts, que varien segons la dificultat de la pregunta. Hi haurà una hora per aconseguir el màxim nombre de punts. Aquesta activitat comença a Sant Domènec i es podrà fer lliurement des del 30 d’agost, a 2/4 de 6 de la tarda, fins al 3 de setembre, a la mateixa hora, i entre tots els equips participants es farà un sorteig de jocs de taula cedits per la botiga Abacus.

El dia 3 de setembre, a 2/4 de 7 de la tarda , es farà una partida simultània entre els equips o persones que vulguin participar-hi. Guanyarà qui aconsegueixi, en una hora, més punts.

La programació completa es pot trobar al web www.jocsalcarrermanresa.cat i al web del CAE www.cae.cat. També se’n podrà fer un seguiment més detallat a les xarxes socials -Twitter, Facebook i Instagram- al compte @caemanresa o amb l’etiqueta #JocsAlCarrerManresa2022.