Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 22 de setembre de 2021 | 04:34 |

Manel Justícia

Imatge CAE

 

 

Juliol 2014

 

 

El Manel Justícia Rivasés va néixer el 2 de setembre de 1972 a Manresa. És llicenciat en pedagogia i treballa com a educador, docent i animador. Està vinculat al CAE des de l'any 1995 on ha treballat en àmbits diversos, l'últim el mes de juliol, com a director de casals d'estiu.-Els casals d’estiu tenen un eix d’animació, i totes les activitats i propostes pels nens i nenes giren entorn aquest món imaginari. Què tens en compta a l’hora de pensar en un eix d’animació?

-Una de les coses que es té en compte és que sigui un eix d'animació prou ampli i flexible perquè es pugui treballar tant amb infants de 3 i 4 anys com amb infants de 12. Partint dels interessos dels infants volem interessar-los, encuriosir-los amb l’eix d’animació, volem que sigui motivador i a la vegada font de coneixements. Per aquesta raó ens documentem molt per no caure en els tòpics, per oferir visions diferents a les esperades.

 

 


-Quan els hi vau comentar als nens i nenes dels casals la temàtica d’aquest estiu: “les llegendes i els personatges de la mitologia i el costumari popular”; recordes algun comentari divertit o alguna expressió per part dels infants?

-Sí, la setmana que vàrem conèixer la llegenda dels minairons els nens i nenes no paraven de preguntar “Que fem? Què fem? Què fem?” als monitors i monitores. Tal i com fan aquests petits éssers quan estan davant el seu amo. S’havien convertit en minairons, amb moltes ganes de fer i fer moltes coses.

 -Tens molta experiència a l’hora de relacionar l’educació i l’animació infantil, què t’aporta a nivell personal aquesta barreja?

Jo de petit volia ser mestre i contacontes. I penso que poc a poc estic aconseguint de fusionar-ho tot. Intento aplicar les tècniques d’animació a la docència i intento que les meves animacions afavoreixin l’educació de les persones.

 


 
-Expliques contes des de que eres ben petit...ens fas cinc cèntims dels teus orígens com a contacontes?

 

-El primer conte que vaig fer el vaig escriure, il.lustrar i autopublicar en una edició exclusiva d’un sol exemplar i li vaig explicar a la meva mare. Jo era petitet.

No va ser fins que vaig ser monitor que no vaig començar a explicar contes. Vaig començar a la Carral, i allà n’explicava un cada nit abans d’anar a dormir. Fins i tot alguns duraven vàries nits.

Després va venir el curs de teatre del CAE, actuacions a la fira medieval, contes en festes infantils... i la prova de foc: ser narrador de les cantates de Santa Cecília que organitzava la Unió Musical del Bages. Mai no els hi estaré prou agraït per l’oportunitat de participar d’aquells espectacles.

 


 
-I a més de ser un gran educador, animador, dibuixant,...què t’apassiona fer en el teu temps lliure?


-M’apasiona el cinema, i darrerament les sèries de tv (Dexter, The americans, Game of Trhones, Modern family...), també m’agrada sortir a caminar per la muntanya i passejar en bici.