Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 22 de setembre de 2021 | 04:08 |

Leonor Fíguls, la cuinera del Puigberenguer

Imatge CAE

 

 

La Leonor Fíguls Garriga -la Leo- va néixer a Manresa el 19 de desembre del 1948, al carrer del Carme. El setembre del 2007 va començar a treballar a l’escola Puigberenguer de cuinera fins el febrer del 2014, que s’ha jubilat: “Vaig tenir la immensa sort de poder entrar a treballar al CAE amb 57 anys”. Abans havia treballat de cuinera en una braseria fins que va tancar.

 -Amb la jubilació, comences una nova etapa. Què representa per a tu tancar l’etapa d’activitat professional?


-Tot i que trobo a faltar els companys i la cuina, estic molt feliç amb aquesta nova vida! Per celebrar la jubilació he fet un viatge amb el meu marit a Almeria i ara tinc temps per cuidar els meus néts. Abans quan estaven malalts no me’ls podia quedar perquè treballava. Tot i que segueixo llevant-me a les 7h del matí, poder-te organitzar la vida com vols és fantàstic!!

 


-Què és el que més trobes a faltar?


-El tracte amb la gent. Les mestres, les monitores i sobretot la meva companya de cuina. És amb la que penso més, perquè hem estat molt compenetrades. Durant aquests anys ens hem complementat molt bé! La veritat és que els primers dies de jubilació costa desconnectar. Tenia atabalat al meu home dient-li: “A l’escola, ara estant fent això, ara estant fent allò...”

 


-I el que menys?

 

-El neguit quan alguna cosa no surt bé....quan veus que arriba l’hora de dinar i pateixes perquè els cigrons no estiguin cuits a temps; quan el menjar queda menys bé del que t’esperaves,...

 


-Quin consell li donaries a la persona que ocuparà el teu lloc de treball a partir d’ara?


-És una noia jove que ho farà molt bé. Ha fet cursos de cuina i penso que no ha de rebre cap consell meu. Si algun dia en vol un, estic a punt per donar-li però no ho necessita...és treballadora...i la cuina anirà de meravella amb aquest equip!

 


-I ja que has passat tantes hores a la cuina...quin és el menjar que més t’agradava cuinar a l’escola?


-Tots! La veritat és que cuinar m’agrada molt! El que potser se’m feia una mica pesat era el pastís de patata, que curiosament és un dels plats preferits dels nens!! Com els calamars i les croquetes, que no en fèiem gaire sovint perquè menjar molt fregit és poc saludable.