Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 22 de setembre de 2021 | 04:38 |

Jean-Philippe

Imatge CAE

Jean-Philippe

Avui us presentem un dels membres del Club del Joc. Ell mateix ha fet la seva presentació, així que no ens entretinguem més i coneguem-lo una mica més!


Bonjour! Sóc en Jean-Philippe Roy, formo part del Club del Joc del CAE i vaig venir a viure a Manresa quan tenia 26 anys, ara ja en fa disset. Era com un repte marxar de França i les diferents experiències viscudes a Catalunya i Espanya em van ajudar a decidir-me, a més de tenir la xicota, calafina, treballant a Barcelona. Els primers anys, estant en un altre país i amb una cultura diferent, em sentia “de vacances”; el clima hi ajudava, ja que teniu més sol aquí que a la zona dels castells de la Loire / Futuroscope! M’agrada molt Manresa i el seu entorn, és una ciutat gran enmig de la natura.

 

Quant temps fa que formes part del Club del Joc?

 

Estic al Club del Joc des del 2006, si no ho recordo malament. Vaig descobrir les nits de jocs a la plaça Gispert durant una de les primeres edicions de la Setmana de Jocs al Carrer, crec que l’any 2004. Em va agradar (ja jugava a França, però sobretot a cartes) i hi vaig començar a anar els dijous que podia als Carlins.

 

Quin és el teu joc preferit?

 

M’agraden els jocs de cartes tipus Poison, Rage, Stilchen, el Gran Dalmuti, 6 Minnt: hi ha molta interacció entre els jugadors i riures, també. I no amagaré pas que m’agraden també els jocs abstractes com el Genial, Blokus... El Pare Nadal ens va regalar el Rolit i amb la meva filla Anaïs estem jugant una partida al dia (de moment, em matxaca!!!)

 

Si haguessis de ser un joc, quin series?

 

Potser el Can’t Stop: jo jugaria tot el dia!

 

Sabem què fas les nits de dijous amb el CAE, però també volem saber què fas de dilluns a divendres. A què et dediques professionalment?

 

Fa uns 10 anys que treballo en una empresa de cintes teixides a Manresa (fins que no vaig començar a treballar en aquest ram, desconeixia que Manresa n’era la capital a l’Estat espanyol). Primer m’encarregava de les ventes al mercat espanyol i després també de les exportacions. Abans viatjava a visitar clients cada dues setmanes, era massa. Ara fa un any i mig que no viatjo (excepte a una fira a Alemanya, que aquest any per desgràcia coincideix amb el Tast de Jocs) i m’encarrego, a part de temes d’exportació, d’una part de la gestió de la producció.

 

Què és allò que t’agrada més de la teva feina?

 

Puc organitzar-me la feina molt lliurement, hi ha un bon ambient entre els companys i és el què valoro més positivament!

 

A banda dels jocs, quines són les teves aficions?

 

BTT: hi ha uns paisatges meravellosos a l’entorn de Manresa i gaudeixo molt pedalant pels camins bagencs. És també una manera de desconnectar de la ciutat i de la feina, el poder estar al aire lliure (fins als 20 anys vivia en un poble petit on passava molt temps jugant a fora). Ara faig descobrir aquests paisatges al meu fill Eric.

 

També m’agrada molt escoltar música; puc prescindir sense problemes de la tele, però que no falti la música! I estudiar alemany no és una afició, però hi dedico molt temps (només tinc una classe de 2 hores i mitja cada dimecres, però aprendre aquest idioma em requereix temps… passat els 40 anys, costa molt!)

 

Ens recomanes un grup de música?

 

Segur que pocs de vosaltres coneixeu l’Ozark Henry: és un autor/compositor belga. D’una mateixa cançó, pot fer-ne versions acústiques, amb música electrònica o amb una orquestra simfònica. No crec que vingui al Kursaal perquè només és conegut al seu país i a Holanda, però us animo a descobrir-lo! Vaig tenir l’oportunitat de veure’l en un concert de piano a 4 mans i va ser GENIAL! Us recomano les cançons AT SEA i INDIAN SUMMER. Ja em direu què us sembla!

 

Si poguessis escollir, quin súper poder t’agradaria tenir?

 

Sense dubte, teletransportar-me! Per poder anar a veure la família i els amics més sovint.

 

Digues tres paraules per definir el CAE.


- Creativitat
- Joventut
- Passar-s’ho bé!