Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 22 de setembre de 2021 | 03:51 |

Gizem Sezen

Imatge CAE

 

 

Octubre 2013

 

 

Em dic Gizem Sezen i tinc 24 anys. Vaig néixer a Istambul, Turquia, però els meus pares són de Sofia, Bulgària.


Fa quinze dies que he arribat a Manresa per fer un projecte de voluntariat europeu (SVE). Sóc enginyera química i actualment estic a la meitat de la carrera d’econòmiques, la qual tinc pensat acabar-la quan torni. També he estudiat fotografia i domino l’anglès i una mica l’alemany. L’any passat treballava com a professora de ciències en anglès en un institut i fins ara he estat en una fundació d’art i cultura a Istambul.


El projecte de voluntariat l’he començat al Casal de Joves la Kampana i a l’Oficina Jove, dos serveis gestionats pel CAE. El fet de col·laborar en un projecte amb joves no és una casualitat, ja que vaig decidir embrancar-me en aquest projecte per aprendre i guanyar experiència en aquest àmbit. Juntament amb uns amics ens agradaria emprendre un projecte al nostre barri per a joves centrat en tres eixos: informar els joves sobre la mobilitat internacional i els diferents projectes d’intercanvi que existeixen per tal de facilitar que els joves puguin viatjar i “obrin la seva ment” a noves experiències. Un altre seria oferir l’aprenentatge de diferents idiomes amb l’acollida de voluntaris com jo, així com també engegar un banc d’intercanvi de roba o altres objectes. Si comparo la realitat del meu país amb la realitat de Catalunya, crec que en podem extreure punts en comú, sobretot en l’àmbit de les persones que es troben en situació de risc social. Crec que aquí hi ha bons projectes que treballen en aquest àmbit i espero aprendre’n.
- Sobre l’enginyeria química, simplement ho has esmentat, però no sembla que entri dins els teus plans, t’agradaria dedicar-t’hi?

Absolutament no. Vaig estudiar-ho perquè els meus pares ho volien, tradició familiar. Però a mi no m’agrada gens! No obstant, estudiar-ho ha fet que aprengui coses interessants, però el futur laboral que m’esperava no anava gens amb mi.


- Ens has dit que has estudiat fotografia, quin tipus de fotografia t’agrada més?

Fotografia conceptual, aquelles que tenen un rerefons i transmeten alguna cosa.- Quina cançó escoltaries cada dia?

“Purple Yellow Red & Blue” de Portugal. The Man.


- Has viatjat i conegut molts llocs?

 

Sí, gairebé tot Europa. I si ens haguessis de fer un Top5 de les ciutats que t’han agradat més, quines diries? Barcelona, Istambul, Budapest, Helsinki i Bruixes.

 


- T’agrada cuinar?

 

Sí, m’agrada però no sóc gaire bona. El que se’m dóna millor és fer postres. Encara que si us hagués de cuinar alguna cosa us faria “meze”, són com unes tapes turques.

 


- Quina és la teva pel·lícula preferida?

 

Transpotting de Danny Boyle. I actor o actriu? Alexander Skarsgård