Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimarts, 18 de desembre de 2018 | 16:34 |

Bloquejades les subvencions a les entitats juvenils i de voluntariat

Imatge CAE

Font: Generalitat Catalunya

24/10/2017

 El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha comunicat aquest dilluns a les entitats afectades que la intervenció dels comptes per part de l'Estat ha "bloquejat" més de 10 milions d'euros destinats a subvencionar projectes d'entitats socials. Es tracta de les ajudes que haurien de rebre més de 500 entitats a través de la convocatòria ordinària de subvencions a projectes i entitats de caràcter social (Cospe) i que afecta a les línies de subvencions de la Direcció general d'Acció Cívica i Comunitària i de la Direcció general de Joventut.El CAE és una de les entitats afectades, amb un import bloquejat d’uns 25.000 € en subvencions corresponents als anys 2017 i 2018. de les quals va rebre resolució provisional d'atorgament el mes de juliol.Des del CAE es comparteix l’opinió de la consellera Dolors Bassa, que considera que aquest bloqueig és “un atac directe al teixit associatiu i cívic del nostre país” i ha lamentat la “nul·la sensibilitat de l’Estat davant la tasca que fan les entitats del nostre país contra l’exclusió social i en favor de la igualtat d’oportunitats”.

 

El bloqueig de les subvencions, en ple mes d’octubre, deixa molt poc marge de maniobra a les entitats, ja que en molts casos han finalitzat els seus projectes o estan a punt de fer-ho. També cal tenir en compte que darrera dels projectes hi ha un nombre molt important de professionals que veuran com la seva continuïtat laboral queda en suspens.


Caldrà seguir amb atenció aquest conflicte perquè posa en risc la viabilitat econòmica de molts projectes i la continuïtat de moltes entitats catalanes. Segons com es desencalli podria suposar la pèrdua d’aquesta fon d’ingrés.
 

 

 

Accés al comunicat de premsa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies