Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 9 de juny de 2023 | 07:20 |

Un miler de persones participen en la quarta edició del Kapla al Museu

Imatge CAE

14/11/2022

 

Els assistents van acollir amb gran entusiasme la construcció de la Cúpula de Leonardo, juntament amb la creació lliure d'edificacions al llarg del cap de setmana

 

 

El Museu de l'Aigua i el Tèxtil va acollir al llarg del cap de setmana l'esdeveniment de Kapla al Museu en què van acudir prop de mil persones entre infants, joves i adults per aprendre jugant mitjançant actes de cooperació, solidaritat i creativitat gràcies a les 25.000 peces de fusta que es van utilitzar per dur a terme les edificacions. Aquest nombre d'assistents suposa un increment del 35% de persones respecte de les dades del 2021, per la qual cosa es tracta del rècord d'assistència de l'esdeveniment.

L'equip de dinamitzadors va ser format per un total de vint persones comptant els voluntaris i les voluntàries del CAE, d'Ampans i PIL Bages. També cal destacar la implicació dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Animació Sociocultural i Turisme de l'institut Guillem Catà, els quals van dur a terme un taller amb les formadores del CAE.

 

Quant als actes del cap de setmana, els cinc espais habilitats per realitzar els actes programats van acollir molt bona rebuda i afluència per part dels assistents. A la zona de joc lliure, petits i grans van poder expressar la seva creativitat guiant-se per les seves habilitats i desafiant la gravetat. De la mateixa manera, els participants van contribuir, cadascú amb les seves aportacions, a construir el projecte de ciutat amb tots els seus equipaments i infraestructures.


També va tenir molt bona rebuda l'espai de reptes i figures i la zona de joc simbòlic en què es va combinar la tècnica del Kapla amb altres jocs i materials. Finalment, els més petits van gaudir de la projecció d'uns vídeos amb formacions espectaculars per professionals de Kapla internacionals en què recreaven construccions icòniques com la Torre Eiffel, l'Arc de Triomf parisenc i el Coliseu romà.

 

Kapla al Museu és una activitat organitzada pel CAE i el Parc de la Séquia (Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia) que compta amb la col·laboració de la Fundació La Xarranca, de la Fundació Althaia i del cicle formatiu d’animació sociocultural i turística de l’Institut Guillem Catà. És una de les activitats incloses en el Programa de lleure i dinamització juvenil de Manresa que organitza el CAE i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. A més a més, enguany també ha entrat a formar part de la programació d’activitats de la Setmana dels Drets dels Infants de Manresa.