Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 9 de juny de 2023 | 07:49 |

Màrius Serra diverteix amb les paraules a un públic entregat en el marc de la Setmana de Jocs al Carrer

Imatge CAE

1/9/2022

 

 

  • El CAE Manresa ha fet un reconeixement a la Fundació Ampans, a Mateu Comellas (Avi Mateu) i a la Dominique Dumeste pels seus més de 10 anys participant i col·laborant a la SJCM.
  • Els Jocs a les places han començat amb un estira-i-arronsa per la pluja, que ha fet que s’aturessin els jocs fins a passar la tempesta. Fins al 3 de setembre, hi haurà jocs a les places del Centre Històric de Manresa, de 17.30 h a 20.30 h.Màrius Serra enceta el programa d’activitats paral·leles de la Setmana de Jocs al Carrer en un Auditori de la Plana de l’Om amb una cinquantena de persones. Previ a l’acte, el CAE Manresa, entitat organitzadora de la SJCM, ha fet un reconeixement a la Fundació Ampans, a Mateu Comellas (Avi Mateu) i a la Dominique Dumeste pels seus més de 10 anys participant i col·laborant a la Setmana de jocs. A fora, mentrestant, la Setmana de Jocs al Carrer omplia 7 places del Centre Històric de forma intermitent a causa de la pluja, que ha fet parar les partides durant gairebé una hora fins que ha tornat a sortir el sol.


Un reconeixement emotiu i divertit alhora

El president del CAE, Jordi Lorente, ha presentat l'homenatge als més de 10 anys de participació d’Ampans, de la Dominique Dumeste i de Mateu Comellas. La col·laboradora Laura Martin ha narrat la vinculació de cada una de les parts a la SJCM destacant la seva vocació i implicació en l'educació en el lleure. El director del CAE, Nasi Muncunill, també ha explicat com es van conèixer amb l’Avi Mateu i juntament amb la Laura, han sigut els encarregats d'entregar els premis al Mateu, a la Dominique i al Francesc Xavier Navarro i el Pep Domenech, que han vingut en representació de Fundació Ampans. Tots quatre, a més, formen part de l’exposició ‘20 anys jugant al carrer’ que es pot veure a la sala d’exposicions de la Plana de l’Om.

Tot seguit, Màrius Serra ha fet jugar amb les paraules a una quarantena de persones que han assistit a l'esdeveniment i ha sortejat un dels seus llibres, en un vespre molt entretingut i divertit. Alguns amb més encert que altres, han respost correctament els enigmes i fins i tot s’han emportat un joc de taula de regal a casa.

A banda de l’exposició ’20 anys jugant al carrer’ que es podrà veure fins a l’11 de setembre a l’Auditori Plana de l’Om, la programació estable es complementa amb altres activitats d’un dia amb una programació d’activitats paral·leles anomenada Vine a jugar amb.... Després de l’estrena de Màrius Serra de les activitats paral·leles Vine a jugar amb....; serà el torn d’Òscar Garcia que jugarà amb jocs tradicionals (1 de setembre, 2/4 de 6, Plaça de Sant Ignasi Malalt); Dominique Dumeste, amb jocs de taula infantils (1 de setembre, 2/4 de 6, Plaça Major); Ferran Renalias que presentarà el seu joc de taula Take a seat (1 de setembre, 10 de la nit, Plaça Major); Mateu Comellas o més conegut com l’Avi Mateu, ensenyant a fer ballar les baldufes (2 de setembre, 2/4 de 6, Plaça de Sant Ignasi Malalt); el Lab 0-6 de la Universitat de Manresa (2 de setembre, 2/4 de 6, Plaça Major) i, finalment, Dominique Dumeste amb jocs de taula originaris de diferents cultures del món (2 de setembre, 2/4 de 6, Plaça Sant Domènec).

El dia 3 de setembre, a 2/4 de 7 de la tarda , es farà una partida simultània entre els equips o persones que vulguin participar a la gimcana virtual Escape City: Verí! que ha preparat Gaudire.

La programació completa es pot trobar al web www.jocsalcarrermanresa.cat i al web del CAE www.cae.cat. També se’n podrà fer un seguiment més detallat a les xarxes socials -Twitter, Facebook i Instagram- al compte @caemanresa o amb l’etiqueta #JocsAlCarrerManresa2022.