Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 9 de juny de 2023 | 07:53 |

Laura Guanyabens guanya el 14è Torneig de Carcassonne de la Llum del CAE

Imatge CAE

25/2/2022

 

38 participants es van reunir dijous 24 de febrer a la nit per jugar al torneig de Carcassone de la Llum que organitzava el Club del Joc amb la nova expansió ‘Ignasi de Loiola’ 

Després de celebrar el torneig de Carcassone de la Llum en format virtual de forma obligada l’any passat, enguany els participants van tornar ahir a la presencialitat i van jugar la 14a edició a la cafeteria del Graner de Manresa.

Laura Guanyabens va ser la guanyadora de la nit, seguida de Ricard Renalias i Samuel Arroyo. Els tres es van emportar un joc de Carcassone i també es van sortejar dos jocs de taula entre la resta de jugadors, gràcies a la col·laboració amb l’editorial Devir. El darrer classificat es va emportar l’expansió Ignasi de Loiola que ha creat el Club del Joc per a aquesta edició. La combinació del joc del Carcassone amb la incorporació de l’expansió ambientada en l’estada del sacerdot i teòleg a la ciutat va tenir molt bona rebuda i es va valorar positivament per part dels participants.

El Club del Joc ha incorporat diferents expansions del Carcassone creades específicament pel torneig de la llum. L’expansió “Ignasi de Loiola” és la 9a que han creat i que com les altres, té una doble finalitat. D’una banda, incidir en el desenvolupament del joc, aportant noves regles que condicionen les partides i, per altra banda, ambientar el joc a la ciutat de Manresa o en diferents personatges i episodis de la seva història (la construcció de la Séquia, el miracle de la Llum, l’estada de Sant Ignasi, el bisbe Galzeran...).

El Torneig de Carcassonne és una de les activitats que el CAE aporta al programa d’actes de les Festes de la Llum des de l’any 2009, l’any en què el CAE en va ser l’entitat administradora. Al llarg d’aquests anys el Torneig s’ha anat consolidant en el calendari lúdic, també a la Catalunya Central. Per a l’organització del torneig el CAE compta amb la col·laboració del Graner, espai on es realitza, l’empresa editora del joc Devir; amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. A més, el Torneig de Carcassonne forma part del programa d’actes de les Festes de la Llum de Manresa i del programa Manresa 2022 de commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa.

A través de la web del CAE (www.cae.cat) es pot accedir a tota la informació del torneig i les classificacions finals.