Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 9 de juny de 2023 | 06:38 |

La Xarranca organitza 50 extraescolars a 10 municipis basades en la gamificació per aquest nou curs

Imatge CAE

29/9/2022

 

Arts escèniques, patinatge o multiesports, ludodeures o Urban Dance, són algunes de les activitats preparades per als extraescolars

 

La Fundació La Xarranca gestiona una cinquantena d’activitats extraescolars a 10 municipis de la Catalunya Central per a infants de P3 a 6è de primària, adolescents i adults per aquest nou curs escolar.


Les extraescolars són molt diverses. N’hi ha d’Arts escèniques, Espai de Joc, Guitarra, Laboratori d’arts, Robòtica, Let’s Play, Movem-nos, Multiesports, Patinatge, Taller de deures i Urban Dance. També hi ha programat un taller d’informàtica per adults. Els 10 municipis on es faran les activitats són Artés, Avinyó, Callús, Castellfollit del Boix, Fonollosa, Manresa, Monistrol de Calders, Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet i Santpedor.

Les extraescolars que proposem des de la Fundació La Xarranca tenen un element comú: la metodologia del joc. La nostra intenció és que els infants adquireixin aprenentatges (patinar, ballar, anglès, teatre...) utilitzant el joc i la gamificació com a una eina d’educació en el lleure. D’aquesta manera aconseguim que els infants s’ho passin bé alhora que aprenen en un entorn segur i lliure. La gamificació ens permet marcar uns objectius en un aprenentatge pràctic de les extraescolars mitjançant una metodologia de joc, reptes i dinàmiques de grup, per tal de mantenir l’interès dels infants i joves alhora d’acompanyar-los perquè assoleixin nous coneixements i habilitats.

Les oportunitats educatives fora del temps lectiu escolar són essencials en el desenvolupament dels infants i joves. Quan els infants i joves gaudeixen de les extraescolars en bona companyia, poden desenvolupar la seva personalitat i adquireixen valors, competències i hàbits essencials per al seu desenvolupament integral.