Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 9 de juny de 2023 | 06:15 |

La Manresa Express del CAE retorna a la ciutat sense restriccions i arriba a la seva 8ª edició

Imatge CAE

15/5/2022

 

- 11 parelles van participar en la cursa, organitzada per l’Equip d’Esplais del CAE.
- Les tres primeres parelles a finalitzar la cursa, van guanyar un àpat gràcies a la col·laboració de la Vermuteria Santa Rita, Cal Manel i el restaurant Portaferro de Manresa.
- La parella Anacletos, va recuperar el pòdium, finalitzant la cursa en aproximadament una hora i mitja, després d’haver guanyat les edicions del 2017, 2018 i 2019. La parella CP’Cero va quedar en segon lloc, amb 15 minuts de diferència i la parella Farigola va quedar en tercera posició amb 20 minuts de diferència.

 

11 parelles, 10 proves i 24 persones voluntàries van fer possible la 8a edició de la Manresa Express aquest dissabte 21 de maig. La cursa per parelles començava a Plaça Europa on les participants van fer la primera prova abans de començar la cursa, havent de petar globus amb els peus lligats. La parella que va acabar abans, va guanyar 3 minuts d’avantatge, la segona 2 minuts i la tercera 1 minut.

Cada parella comptava amb un passaport, que havien de segellar a cada prova i on hi havia apuntada la localització de les tres primeres proves al Pàrquing del Carrefour, a la Zona del Congost i al Parc Tecnològic. Per la resta de proves, els equips van haver d’esbrinar a quin lloc eren. El gran avantatge d’aquest any era que es recuperava la possibilitat de fer autoestop.

Una de les proves que va ser més divertida va ser la prova del melindro, amb l’objectiu de trobar un pot amb una salsa secreta: la xocolata. Un membre de l’equip duia els ulls tapats i havia de donar peixet a l’altre, sucant el melindro en el pot de salsa secreta. Però no tots els pots tenien xocolata! Alguns tenien mostassa, salsa chili, vinagre...

Una altra prova que també va tenir bastant èxit, va ser la de la plaça de les Oques i els participants havien d’aconseguir una combinació de pilotes que hi havia al llac de la plaça amb el nom OQUES. Les educadores de La Kampana van dissenyar la prova del Ping-Pong, que va posar a prova la punteria de moltes parelles que havien de colpejar la pilota de ping-pong contra la taula i encertar canasta en un cubell.

La parella Anacletos, va recuperar el pòdium, finalitzant la cursa en aproximadament 1 hora i mitja, després d’haver guanyat en les edicions del 2017, 2018 i 2019. La parella CP’Cero va quedar en segon lloc, amb 15 minuts de diferència i la parella Farigola va quedar en tercera posició amb 20 minuts de diferència.

Les tres parelles es van endur un àpat per a dues persones gràcies a la col·laboració de la Vermuteria Santa Rita i el restaurant Portaferro de Manresa, que van oferir un vermut; i un dinar a Cal Manel. A més, Mengem Bages va repartir unes fruites de proximitat per a dos avituallaments.


La Manresa Express és una cursa per parelles que s’inspira en el programa televisiu Pekín Express, adaptada i traslladada a Manresa. Les persones voluntàries de l’Equip d’Esplais són les encarregades d’organitzar l’activitat amb el suport de l’Ajuntament de Manresa. Gràcies a l’equip de voluntàries la Manresa Express és possible i els volem agrair la seva col·laboració.