Hi serem totes!

10/2/2022
Manifest elaborat pel col·lectiu Hi érem totes, el CAE donem suport a les encausades.
Deu dones ens enfrontem a 19 anys i mig de presó i a més de 22.000 € de multa per mobilitzar-nos a la vaga general del 8 de Març de 2019.
Què va passar?
Durant la vaga general convocada el 8 de març de 2019, Manresa va ser un dels punts calents on es va desplegar un gran dispositiu de Mossos d’Esquadra amb la funció d’aturar els actes i accions de denúncia del feminisme organitzat.
El dispositiu policial d’aquell dia i la investigació posterior, són responsabilitat plena del Departament d’Interior d’un govern de la Generalitat que va aprovar la Llei d’Igualtat de 2008 i la seva ampliació d’enguany omplint-se la boca amb el feminisme. Un feminisme que té cabuda sempre i quan es conformi amb reformes legals i demandes que no qüestionin les formes d’organització econòmica i social que són la base de la desigualtat i la discriminació que pateixen les dones i les identitats de gènere i sexuals que no segueixen la norma, però també, dins d’aquestes, amb especial duresa, les treballadores, migrades i racialitzades.
És per això que, aquell 8 de març de 2019 -acollint-nos a la convocatòria formal de vaga general- es va dur a terme un tall de carretera en l’accés a l’empresa RM Trade, coneguda a la comarca per explotar i precaritzar fins a l’extrem les dones que hi treballen; es va aturar l’activitat de la universitat FUB, que va programar un examen el mateix dia de la vaga, ignorant la seva responsabilitat de contribuir a la transformació de les dinàmiques de gènere com a institució educativa i, finalment, es va assenyalar la Policia Nacional, com a un dels cossos responsables de la repressió de l’1 d’octubre de 2017 i de la persecució quotidiana a les persones migrades.
Què ens demanen?
A més de les més de 70 identificacions, multes i de la dura resposta repressiva que vam viure durant aquell dia, ara hem sabut que la Fiscalia ens demana 19 anys i 6 mesos de presó i gairebé 23.000 euros de pena multa a 10 dones dels comitès feministes del Bages i del Moianès, sota els càrrecs de desordres públics, danys i atemptat a l’autoritat.
Hi érem totes!
Aquell dia no erem 10, ni erem 100, n’erem milers a Manresa i centenars de milers arreu del país, HI ÉREM TOTES. Ens criminalitzen perquè no ens conformem amb manifestar-nos un cop l’any, per auto-organitzar-nos i per assenyalar que la fi del Patriarcat és incompatible amb l’existència d’un sistema econòmic que ens explota com a treballadores, que es construeix sobre l’espoli dels recursos naturals dels pobles originaris, que es beneficia de la divisió sexual del treball condemnant-nos a assumir gratuïtament les tasques domèstiques i de cura. Per defensar un feminisme que no es conforma amb denunciar i assenyalar les violències de gènere i sexuals, sinó que treballa per transformar d’arrel les dinàmiques i les relacions socials que les faciliten i les fan possibles. Un feminisme de dissidència i de marges, de veus que no caben en el seu reduït marc de petits canvis i correcció política, però alhora un feminisme d’aliances, que vol construir teixint solidaritat amb la resta de lluites.
Segueix el cas a les xarxes:
Twitter: @erem_hi
Instagram: @hieremtotes_manresa