Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimarts, 19 d'octubre de 2021 | 19:33 |

Engega el projecte Catalitza a La Kampana amb joves d'entre 16 i 20 anys

Imatge CAE

8/10/2021

 

La 3a edició segueix endavant tot i les restriccions per la pandèmia i acull a 15 joves d’octubre a maig
• El CAE i La Kampana gestionen el projecte que està repartit en 3 mòduls, el primer són les classes grupals de català que ja han començat la primera setmana d’octubre

 

Comença CATALITZA al Casal de Joves de la Kampana, un projecte d'acompanyament per a joves de 16 a 20 anys que consisteix en l'aprenentatge de la llengua catalana amb l'objectiu d'incrementar les seves possibilitats d'inclusió a Manresa. El nom vol denotar-ne els objectius: CATALÀ i CATALITZADOR, un projecte per aprendre català i alhora un impulsor perquè els joves puguin guanyar eines pel seu desenvolupament social a la ciutat. Els nois i noies que formen part del projecte són seleccionats des del Casal de Joves La Kampana i derivats de serveis vinculats de la regidoria de Serveis Socials i Joventut de l’Ajuntament de Manresa.

El projecte està repartit en tres fases: classes grupals de català, participació en entitats del municipi i participació en activitats de voluntariat. Les classes grupals de català ja han començat aquesta primera setmana d’octubre i duraran fins a maig i els joves estan reforçant el llenguatge més quotidià per anar avançant en el coneixement de la llengua. L’objectiu d’aquesta primera fase és desenvolupar la competència lingüística a nivell de comprensió, expressió i comunicació oral i escrita a través de dues classes de 90 minuts a la setmana.

Més endavant, a través de l'educadora social de La Kampana, es potencia la inclusió dels joves en la participació d’activitats de lleure i la seva incorporació en entitats juvenils de Manresa. Algunes de les entitats que han participat en anteriors edicions són: AEiG Cavall Bernat, Esplai Vic-Remei, La Crica, Club Atlètic Manresa, Batrakes, Manresa Rugby Club, Manrusia Van del Pal, Incordis, Grup de Swing, Club de Beisbol, Club del Joc del CAE, Penjats, Club Vòlei6 Manresa, Els Carlins, Tirallongues; entre d’altres.

Per complementar el projecte, els participants realitzaran accions de voluntariat en activitats que organitza el CAE i que es realitzen a la ciutat de Manresa com per exemple, la Manresa Express, o el Kapla al Museu, el Joc de la Llum, entre d'altres.

El CAE és l’entitat impulsora d’aquest projecte que està subvencionat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya a través de les subvencions per a projectes socials finançats amb l’assignació de l’IRPF i compta amb la col·laboració del Casal de Joves La Kampana i de l’Ajuntament de Manresa.