Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 19 d'agost de 2022 | 07:05 |

Els joves de Lúcids acaben el trimestre salvant el Tió

Imatge CAE

20/12/2021

 

• Els joves que formen part de la 6a edició de Lúcids han acabat el primer trimestre amb uns jocs de pistes pel barri antic on havien de resoldre un crim: Qui ha matat el Tió?


• El projecte d’acompanyament i reforç personal i escolar treballa a través de la gamificació amb joves d’entre 13 i 14 anys.Els joves de Lúcids han acabat el primer trimestre del curs amb un joc de pistes pel barri antic on havien de descobrir qui havia matat el Tió. Un cop resolt el crim, els joves s’han acomiadat amb un berenar per donar la benvinguda a les vacances de Nadal.

La 6a edició del projecte Lúcids actualment es porta a terme als instituts de Cal Gravat, Lacetània i Guillem Catà, a través de la gamificació i l’acompanyament personal i el reforç escolar.

Els diferents joves, distribuïts en grups de 3 o 4 del mateix curs escolar, participen una tarda a la setmana a l’activitat durant una hora i mitja acompanyats d’un adult que els ajuda i dinamitza la sessió per tal d’afavorir el seu aprenentatge. Aquests joves participants en el projecte són escollits a l’inici de curs (setembre) pel professorat dels diferents instituts que donen suport a Lúcids. A continuació l’acompanyament personal i escolar amb els joves comença el mes d’octubre i acaba a l’abril.

El nom de LÚCIDS té un doble sentit: d’una banda és la capacitat personal de comprendre bé les coses. En el projecte apostem per promoure la lucidesa entre els joves participants, entesa com la capacitat que ells i elles tenen de ser arquitectes del seu propi futur. I això passa per, entre d’altres aspectes, la finalització amb èxit del seu període acadèmic obligatori i la configuració d’una personalitat positiva.

Al mateix temps, LÚCIDS és un anagrama de LÚDICS, una qualitat associada al joc. I és que el projecte té com a eix central la gamificació; l’aprenentatge a través del joc, que és l’estratègia metodològica del projecte des d’on es treballen les diferents assignatures i continguts del currículum.

El CAE és l’entitat impulsora d’aquest projecte que està subvencionat per la Diputació de Barcelona i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració dels instituts de Manresa.

 

Pots escoltar el testimoni de la Samia, que va participar en l'edició de Lúcids l'any 2016 [VÍDEO]