Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 22 de setembre de 2021 | 04:27 |

Els Casals d'Estiu del CAE i Fundació La Xarranca superen les expectatives i culminen amb èxit un estiu amb lleure

Imatge CAE

29/7/2021

 

69 monitors i monitores de lleure han dinamitzat a uns 750 infants i joves que han gaudit dels Casals d’Estiu del CAE, superposant-se a les restriccions per la COVID-19. El Bitxac de Santpedor fa una aturada per vacances i retorna la setmana del 6 de setembre.

 

Hem arribat a l’última setmana de juliol i això significa que fem un punt final dels Casals d’Estiu i ens acomiadem fins a l’any que ve; o fins al setembre, en el cas del Bitxac de Santpedor. Ho fem amb nostàlgia, però satisfets perquè 69 monitors i monitores de lleure han dinamitzat els casals amb uns 750 inscrits entre infants i joves que han gaudit d’unes setmanes d’estiu amb lleure tot i les restriccions per la pandèmia.

 

Més enllà de la vessant educativa dels casals i del component d’esbarjo i lleure que aporten als infants, enguany s’ha prioritzat la seguretat, tant dels infants i joves com de l’equip de monitors i monitores, amb l’ús de la mascareta, desinfecció de mans a l’entrada i abans de les activitats i dels àpats i un funcionament basat en grups reduïts, tal com marcava la normativa. D’un total de 87 grups reduïts només un grup es va haver de confinar, el que demostra que l’educació i un estiu amb lleure és segur a banda de totalment necessari.

 

Els nens i nenes han participat als casals infantils de Manresa (a les escoles La Sèquia, Pare Algué i Renaixença), de Santpedor (Bitxac), Castellbell i el Vilar i Monistrol de Montserrat, on han treballat les seves habilitats per a ser uns bons ninges. Quimonos, koinoboris, enigmes, màscares... Els infants ja tenen tots els complements! Han fet descobertes per l’entorn més proper, gimcanes, han anat amb bicicleta i kayac. A més, s’ho han passat molt bé a les remullades o anant a les piscines municipals a refrescar-se de la calor de finals de juny i de juliol.

Els i les joves d’Òrbita Jove (Manresa) i Pack Jove (Vacarisses) s’ho han passat genial amb el suport dels Serveis Juvenils dels Ajuntaments de Manresa i Vacarisses, respectivament. Han descobert l’entorn més proper fent excursions i bivacs, han anat a Illa Fantasia, practicant esports com l’escalada, el kayac al Canal Olímpic o al Llac de Navarcles, skate amb Stalow Academy, room scapes o reflexionant sobre el comerç just amb els companys i companyes de la Casa Flors Sirera i Gaudire. També han treballat la seva part més artística fent un mural al costat de l’Espai Jove Joan Amades – Oficina Joves del Bages a Manresa o fent tallers de lectura a la Biblioteca de Vacarisses.

Es fa difícil resumir totes les activitats i totes les entitats i persones que n’han format part. Només podem agrair la responsabilitat, esforç i dedicació per part dels equips de monitors i monitores i les ganes de passar-s’ho bé dels nens, nenes i joves que hi han participat. Des del CAE – Fundació La Xarranca us desitgem un bon mes d’agost i esperem retrobar-nos l’any que ve!