Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Diumenge, 3 de juliol de 2022 | 11:01 |

El CAE programa dos cursos de monitor de lleure en modalitat on line

Imatge CAE

10/6/2020

 

 

La situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia de la Covid19 ha afavorit l’adaptació d’un bon nombre de formacions presencials cap a modalitats en línia o a distància. En aquest context, el CAE ha programat dos cursos de Monitor/a d’Activitats de Lleure en modalitat no presencial, combinant diverses eines formatives.

 


Els cursos mantenen les 125 hores de de càrrega acadèmica i els mateixos continguts que hi ha establerts per la Direcció General de Joventut. D’aquests hores, 35 es faran en format videoconferència a través de la plataforma Zoom. Els diferents docents de cada matèria presentaran els seus continguts, resoldran dubtes, proposaran treball en equips, posades en comú... Aquestes sessions es faran en un horari preestablert i la participació dels alumnes en aquesta franja horària serà obligatòria.

 


Els participants hauran de complementar aquestes sessions amb 85 hores de treball individual a través de la plataforma de formació on line Moodle, amb la lectura de documents, visionats de vídeos, elaboració d’exercicis... També hi haurà una sessió final presencial de cloenda.

 


Per tal d’obtenir la titulació de monitor/a d’activitats de lleure que expedeix la Direcció General de Joventut els participants hauran de fer un període de pràctiques de160 hores en una entitat o activitat de lleure i una memòria d’aquest període de pràctiques.

 


El primer dels cursos es farà del 22 de juny al 20 de juliol i les sessions de videoconferència seran els dimarts, dimecres i dijous, de 9 a 12h. El segon curs es farà del 25 de juny al 23 de juliol, i les videoconferències seran els dilluns i dijous, de 9 a 13h. Aquest segon curs es fa en col·laboració amb els Ajuntaments de Fonollosa, Aguilar de Segarra i Rajadell i per a les persones empadronades en aquests municipis el cost d’inscripció passa dels 220 als 150 euros. En els dos casos les inscripcions es poden fer a través del web del CAE.

 


Els gairebé tres mesos de confinament i les incerteses per reprendre les formacions en modalitat presencial han empès a la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya a obrir la possibilitat de programar cursos d’educadors/es en el lleure en modalitat no presencial, sempre que la escola interessada hagi presentat un projecte tècnic-pedagògic d’adaptació i que aquest hagi estat validat per de la DG de Joventut.


 

 

Més informació