Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Diumenge, 22 de maig de 2022 | 22:18 |

El CAE programa 24 nous cursos adreçats a persones treballadores

Imatge CAE

8/3/2021

 

 

El CAE ha programat 24 nous cursos en els àmbits de la intervenció educativa, les habilitats personals, l’educació per la salut i la gestió associativa. Els cursos es duran a terme al llarg del 2021 a Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Moià, Igualada i Solsona i se n’han obert les inscripcions.


Durant les properes setmanes el CAE posarà en marxa una nova programació formativa adreçada a persones treballadores amb 24 cursos distribuïts en quatre grans àmbits: la intervenció educativa, les habilitats personals, l’educació per la salut i la gestió associativa.


En l’àmbit de la intervenció educativa hi ha 10 cursos amb temàtiques tan diverses com la intervenció amb persones amb necessitats especials -TDA, autisme, dislèxia...- ; l’especialització en menjador escolar o vetllador/a escolar, la gamificació, recursos per a la l’avaluació o la sensibilització en gènere i diversitat sexual. Pel que fa a les habilitats personals s’ofereixen formacions en lideratge d’equips, habilitats de comunicació, com parlar en públic, mindfulness, gestió de l’estrès, coaching o PNL. En educació per a la salut hi ha formacions en primers auxilis, suport vital, desfibril·lació i al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Finalment també hi ha un cus de gestió associativa i una introducció al Compliance per a entitats.


La majoria d’aquests cursos s’ofereixen en modalitat presencial o semipresencial. En els dos casos, les sessions presencials es fan tenint en compte les mesures sanitàries de prevenció davant del covid-19. En el cas dels cursos en modalitat semipresencial, les sessions a l’aula es complementen amb treball individual de l’alumne/a a través de la plataforma Moodle. Només 3 dels cursos s’ofereixen en modalitat 100% en línia. En total seran 534 hores formatives amb 165 places ofertades.


Tots els cursos són gratuïts i s’adrecen, preferentment a persones treballadores, tot i que amb l’actual situació d’excepcionalitat, es flexibilitza molt la participació de persones en situació d’atur o ERTO. Aquestes accions venen finançades pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya a través dels plans sectorials i transversals de formació professional per a l'ocupació i alguns d’ells compten amb la col·laboració de diferents agents del territori de la Catalunya Central: el Consorci del Moianès, el CIO de Sant Joan de Vilatorrada, la Fundació Atlas d’Igualada i el Centre de Rehabilitació del Solsonès.


Es pot ampliar la informació concreta de cada curs (dates, docent, horaris, continguts...) al següent enllaç i des d’allà també es poden fer les inscripcions.