Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 30 de setembre de 2022 | 21:45 |

15 joves formats al CAE durant tot un curs, realitzen pràctiques de monitors/es dins del projecte Singulars

Imatge CAE

21/7/2021

 

Després d’un any de formació d’educació en el lleure certificada, els i les joves realitzen pràctiques a empreses, amb una orientació individualitzada que ha permès la inserció laboral o el retorn al sistema educatiu dels joves; en el marc del projecte SINGULARS - Dinamitza't que forma part del Programa de Garantia Juvenil i que en el cas del CAE ha mantingut la presencialitat i l’acompanyament de proximitat, tot i la pandèmia.

 

“Dinàmic” de “creixement personal” o “molt útil per a la millora del meu idioma”. Així defineixen alguns dels joves el seu pas per la formació del programa SINGULARS que al CAE hem batejat com a projecte DINAMITZA’T. 15 joves van començar durant el mes d’octubre del 2020, i tot i el context de pandèmia, el programa ha assolit els objectius inicials amb èxit, amb un procés molt positiu en quan a inserció i retorn al sistema educatiu.

Des del CAE hem fet un esforç per mantenir la presencialitat de totes les formacions i l’acompanyament de proximitat, amb totes les mesures de seguretat. Gairebé la meitat dels joves que han format part del programa han aconseguit iniciar una feina al llarg de la formació, així com també es preveu el retorn al sistema educatiu d’alguns joves per el curs següent.

 

Els i les joves s’han format durant mesos en el Curs de Monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil (DGJ), també com a Certificat de Professionalitat de Dinamització d’activitats de lleure infantil i juvenil (SOC). Han fet formacions a mida com a vetllador/a escolar, monitor/a de menjador escolar, monitor/a d’activitats extraescolars d’especialitat en robòtica. A banda de les formacions, també s’han realitzat sessions individuals i grupals d’orientació laboral i formació en competències transversals. A més, han fet visites a empreses de l’entorn relacionades en l’àmbit del lleure i han participat en activitats socials, culturals i cíviques. Durant el projecte han rebut la visita de persones de l'àmbit on han pogut compartir la seva experiència professional. Ha sigut el cas, per exemple, d’una jove que va participar al programa Singulars – Dinamitza’t del CAE ara fa dos anys. El seu testimoni els ha servit d’inspiració i guia per aprofitar les oportunitats i esforçar-se per aconseguir els seus objectius i fer possible els seus somnis.

 

Alguns ja han acabat el seu procés de pràctiques de 160 hores, a part de la participació en activitats socials; i d’altres les estan realitzant durant els mesos d’estiu. Els i les joves fan les seves pràctiques a Menjadors escolars i Casals d’estiu de La Xarranca, el Taller del Bosc, Escola d’Educació Especial Jeroni de Moragas (Fundació Ampans), Casal d’estiu de l’Esplai Pífies, un menjador escolar de la Magrana i un menjador escolar de 7 i tria.

 

El projecte SINGULARS està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil. Els joves que n’han format part tenen entre 18 i 22 anys.

 

L’espai on s’han desenvolupat les formacions és el Casal de Joves la Kampana, que és un equipament municipal de l’Ajuntament de Manresa.

 

Mira el video - resum al nostre canal de YouTube