Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 30 de setembre de 2022 | 21:17 |

10 joves assoleixen la formació de monitors del CAE, dins d'un programa d'inclusió social del Consell Comarcal del Bages

Imatge CAE

12/7/2021

 

La formació s’ha dut a terme en el marc d’un projecte inèdit al territori que pretén afavorir la inclusió social real de joves tutelats i extutelats, passant per l’emancipació real, el permís de treball i l’habitatge autònom. Es tracta d’un projecte amb coordinació de les àrees d’Atenció Social Especialitzada i Educació del Consell Comarcal del Bages, a través del Servei d’Inclusió Social, Acollida i Envelliment; dins del programa Treball i Formació de la Generalitat.

 

10 joves del programa Treball i Formació que gestiona el Consell Comarcal del Bages, han assolit amb èxit la formació per a ser monitors d’educació en el lleure impartida per l’escola de formació del CAE. Avui dilluns 12 juliol, els hem acomiadat amb una sessió d’orientació laboral per tal de compartir estratègies i l’oferta laboral de la comarca. Les empreses on han fet les pràctiques els han valorat molt positivament i ja esperen tornar a treballar amb ells de cara el curs vinent.

 

Des d’octubre, els joves s’han format en estratègies, recursos i dinamització de grups d’educació en el lleure i han complert amb les 160 hores de pràctiques en menjadors escolars i serveis de transport escolar. La certificació i titulació els facilita la inserció laboral, un dels tres pilars del programa d’inclusió social al que han tingut accés com a joves tutelats o extutelats.

 

La coordinació de les àrees d’Inclusió i Educació del Consell Comarcal del Bages ha fet possible una iniciativa inèdita al territori que pretén afavorir la inclusió social real dels joves a partir dels següents elements: l’emancipació real, el permís de treball i, finalment, l’habitatge autònom. El programa ha acollit a joves d’entre 17 i 21 anys amb la condició de tutelats i extutelats per l’Administració de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu ha sigut de promoure experiències professionals acompanyades d’accions d’experiència laboral i de formació, a un sector jove especialment vulnerable, i d’aquesta manera facilitar les transicions posteriors al mercat de treball ordinari.