Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dilluns, 2 d'octubre de 2023 | 23:51 |

Joc de taula Manresa 1724

 

 

 

 

Després de la destrucció de bona part de Manresa durant la guerra de successió, els quatre principals estaments de la ciutat es posen a treballar per reconstruir-la: els burgesos i comerciants construeixen un nou palau que acollirà l’ajuntament un cop enderrocats els antics palaus afectats per l’incendi de 1713; els menestrals i pagesos reconstrueixen les cases cremades de bona part de la ciutat; els canonges refan els retaules de l’interior de la Seu perquè els antics van ser cremats i els militars borbònics reforcen l'ocupació de la ciutat fortificant una caserna al Puig Mercadal.

 

 

Aquest és el punt de partida del joc de taula Manresa 1724. Reconstruïm la ciutat cremada


I aquest és el primer gran projecte de creació lúdica del CAE. I és que malgrat la nostra experiència en l’organització d’activitats de jocs i de jocs de taula, ens faltava la cirereta del pastís: crear i produir un joc de taula propi. En aquest treball, però, hem volgut incorporar-hi alguns dels elements identitaris de l’entitat.

 

  • L’aposta per un lleure lúdic. Malgrat que creiem que el joc és un importantíssim instrument educatiu i cultural, en aquest cas hem volgut crear, per sobre de tot, un joc atractiu, on les persones que hi juguen, gaudeixen del joc com a tal.

 

  • Una vinculació amb el territori. El joc s’ubica a la ciutat de Manresa, on el CAE té el seu emplaçament. La contextualització del joc a la ciutat i l’aparició del nom de la ciutat en el títol del joc és un mostra més del lligam CAE-Manresa.

 

  • Una opció social. L’edició del joc ha estat feta per la Fundació Ampans, una entitat, també del territori, que treballa amb persones amb discapacitats i malalties mentals. Hem volgut, doncs, que la producció repercutís en aquest col·lectiu i en el nostre territori.

 


Ara sí... Explicat tot alló que no es veu quan s'obre la capsa del joc, ara ja podeu endinsar-vos-hi i... Bones partides!!!
 

 

 

Un joc de Ferran Renalias i Nasi Muncunill

 

Jugadors/es: de 2 a 4

Edat: A partir de 6 anys

Durada partida: Entre 30 i 45 minuts