Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 22 de setembre de 2021 | 03:59 |

Vanesa Fernandez, Carlota Aran i Giacomo Cei

Imatge CAE

Vanesa Fernandez, Carlota Aran i Giacomo Cei

 

La Vanesa treballa al Casal de Joves la Kampana com educadora social. Segurament alguns la coneixeu perquè ja havia estat vinculada al CAE fa anys.

La Carlota Aran és animadora sociocultural i està a La Kampana des del setembre de 2017. Abans però, ja havia estat vinculada amb el CAE fent casals d'estiu.

En Giacomo el vam conèixer a Itàlia durant el projecte Ludorail, i va decidir venir a fer el seu voluntariat europeu aquí a Manresa, amb nosaltres.Com va començar la teva vinculació amb el CAE?

Vanesa: Uix, d’això fa molts i molts anys, crec que va ser abans del 2000, gràcies a una amiga que vaig conèixer, quan em va entrar la dèria de fer de monitora d’un esplai, ella formava part d’aquest equip i alhora treballava al CAE. Em va saber vendre bé, perquè hi vaig estar uns quants anys fent de una mica de tot (monitora de menjador, extraescolars, festes, etc.)
De fet, a part de treballar-hi, vaig fer una bona quantitat de cursos i formacions, no me’n deixava ni un.

 

Carlota: Vaig començar a fer casals d’estiu per als joves al meu poble, a Vacarisses, a partir d’aquí he fet casalets, colònies,...i ara al casal de joves la Kampana.

 

Giacomo: Vaig conèixer el CAE quan vaig participar en el projecte Ludorail, i ara fent l'intercanvi europeu durant sis mesos.

 


Quines tres paraules et venen al cap quan diem “CAE”?

 

Vanesa: diversió, companyerisme i oportunitat.

 

Carlota: lleure, infants i joves, sociocultural.

 

Giacomo: Jocs, Joves, Activitats.

 

 

Per aquells que encara no et coneixen gaire. Amb quins dos adjectius et definiries?

Vanesa: Necessitaria uns quants però si han de ser dos, un seria creativa i l’altre ordenada.

 

Carlota: Suposo que ocupada seria el que més em definiria ara mateix, un altre adjectiu seria participativa, ja que faig moltes coses a part d’estudiar i treballar, mai tinc temps, però m’agrada molt.

 

Giacomo: Disponible i Pacient.


Si haguessis d’agafar una cosa de la teva habitació quina seria?

Vanesa: A l’habitació només tinc el llit i l’armari amb la roba així que em prenc la llibertat de traslladar-me a un altre espai, una altre habitació on no dormo però hi faig moltíssimes coses i una de les coses que agafaria seria la màquina de cosir.

Carlota: M’emportaria als meus dos gossos i la meva cotorra, no són objectes, però és el que més m’agrada de la meva habitació quan ells hi són.

 

Giacomo: L'ordinador.

 


Què esperes d’aquesta feina?

Vanesa: Fer un canvi, aprendre, conèixer, evolucionar, millorar, en definitiva seguir avançant per tal de seguir construint el camí.

 

Carlota: Primer de tot aprendre moltíssim i passar-ho molt bé amb els i les joves de la Kampana, m’agradaria poder organitzar moltes activitats.

 

Giacomo: Aprendre coses noves, les llengües, tant català com castellà i conèixer noves persones.


Mar o muntanya?

Vanesa: Els dos, no em conformo amb un sol lloc, la bellesa està a tot arreu.

 

Carlota: M’agrada qualsevol lloc, però suposo que si hagués de triar em decantaria per muntanya, m’agrada molt la naturalesa i les excursions.

 

Giacomo: Muntanya.


Ens recomanes una pel·lícula o un llibre?

Vanesa: Actualment no destino gaire temps, ni a un llibre, perquè ja estic entretinguda amb els estudis, ni a gaires pel·lícules, tot i que m’encanta evadir-me amb elles, tot i això, que ara em vingui al cap...però sí un documental d’animació que es diu Alike, molt interessant!  http://alike-short.blogspot.com.es/

 

Carlota: Una pel·lícula: Cinema Paradiso. Uns llibres: La saga de Harry Potter.

 

Giacomo: Una pel·lícula Donnie Darko i un llibre el pres d’Azkaban.


Ens expliques alguna afició que practiquis durant el teu temps lliure.

Vanesa: Caminar, que alhora és desconnectar, dialogar, activar-se, reflexionar, conèixer indrets, connectar amb la natura, compartir, ...

Carlota: La veritat es que tinc molt poc temps lliure durant tota la setmana, però el que més
m’agrada fer en el meu temps lliure és anar al cau i als campaments. També m’agrada cremar amb els diables del meu poble i sortir de concerts.

 

Giacomo: Bàsquet i Jocs online.
 


Si un cacauet cau a una piscina, continua sent un fruit sec o no?


Vanesa: Segueix sent un fruit sec com el seu nom indica.

 

Carlota: Suposo que segueix sent un fruit sec però mullat, la qüestió és que està bo igualment.

 

Giacomo: Crec que no.