Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 22 de setembre de 2021 | 04:47 |

Nàdia Calvo

Imatge CAE

 

La Nàdia Calvo és una jove participant del projecte Oportuniat Jove de Garantia Juvenil. El mes de febrer va començar un procés d'orientació i formació que ha acabat amb la seva inserció laboral al món de l'educació en el lleure.  

Per conèixer una mica més com ha anat aquest curs, li hem fet algunes preguntes.

 

 

Ens pots resumir amb tres paraules què és per tu el projecte Oportunitat Jove de Garantia Juvenil?


Implicació, anhels i sobretot futur.

 


Recomanaries aquesta experiència a altres joves? Per què?


I tant! Animaria a tots els joves que tenen interès per créixer, tant professionalment com personalment, que s'incorporin a una experiència com aquesta. Durant el curs no només adquireixes recursos, sinó que absorbeixes un munt de valors, actituds i aptituds.
A més a més és una bona opció per intentar obtenir una feina i/o encaminar els teus estudis posteriorment.

 


Què és el que més valores de tot el procés?


Doncs sincerament el tracte i caliu de les persones que em van acompanyar durant el procés. De fet, des del primer moment em vaig sentir molt acollida i, fins i tot, en temes que potser no veien al cas en el mateix curs.
Recordo un dia que no tenia clar cap a on guiar els meus estudis i l'Anna es va comprometre a buscar-me informació i a parlar amb mi. Va ser increïble!
Vaig valorar moltíssim aquesta idea d'ensenyar i motivar a continuar construint un camí.

 


Canviaries alguna cosa?


Potser m'agradaria que en un futur les pràctiques poguessin ser més flexibles; és a dir, que tinguéssim l'oportunitat de realitzar-les en diferents llocs. Considero que podria ser una oportunitat increïble per conèixer diferents empreses i àmbits i, com a conseqüència, optar amb més possibilitats.

 


Consideres que la formació t’ha ajudat a millorar en la teva vida professional?


No tan sols l'ha millorat, sinó que a fet un canvi de 360°. M'ha obert les portes d'un àmbit que sempre m'ha agradat i que més a més m'omple moltíssim.

 


Creus que participar en el programa ha estat clau per trobar feina?


Totalment. De fet, la mateixa empresa on vaig realitzar la formació teòrica m'ha contractat. Durant el projecte també et guien en formació laboral i t'ajuden en la recerca de feina.

 


Ara que treballes, consideres que amb la formació has adquirit recursos i competències que et faciliten la teva tasca?


Sí, de moment he utilitzat alguns recursos i idees que vaig aprendre durant la formació, són ideals pels moments que surten del previst! També m'ha ajudat a comprendre les etapes dels infants i el paper i/o rol que em pertoca en cada moment.

 


Explica’ns una anècdota d’aquesta experiència.


Recordo que un dimecres mentre sopàvem, a casa dels meus pares, la meva cunyada em va animar a participar en aquest projecte. Ella sabia perfectament el que volia fer i sincerament va ser l'impuls que em va dur a trucar l'endemà al CAE.
Estava fora de termini d'inscripcions, les classes ja havien començat i en principi no hi havia cap lloc vacant. És curiós però l'endemà al matí em van trucar per dir-me que tenia plaça. En part crec que estava destinada a fer-ho.
Aprofito per agrair a la meva cunyada Isabel Pérez Soto i a la meva mare Mª Carmen Zamora per ser el meu impuls en aquest projecte.