Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 22 de setembre de 2021 | 04:19 |

Meritxell i Maria José

Imatge CAE

La Meritxell, la Maria José i el seu bon humor habitual

La Meritxell i la Maria José són dues de les últimes incorporacions del CAE. Hi treballaran gràcies al Programa de Garantia Juvenil i aquestes últimes setmanes s’han encarregat de preparar el Casal de Nadal que es farà a Sant Fruitós de Bages.

 

La Txell té 22 anys i viu a Cabrianes. Volia estudiar quelcom que l’omplís, així que va fer un Grau Mitjà per ser Tècnica d’Atenció a Persones amb Dependència i va continuar amb un Grau Superior com a Tècnica d’Educació Infantil. La Maria José, que també té 22 anys, viu a Cardona i també és Tècnica d’Educació Infantil.

 

Avui les coneixerem una mica més!

 

Ens podeu explicar com ha anat la preparació del Casal de Nadal de Sant Fruitós?

 

Meritxell: Ha estat molt agradable i divertit de fer. El que més m’ha agradat ha estat aprendre més coses sobre com viuen el Nadal a altres països, ja que era el nostre eix d’animació. M’han sorprès moltes coses, però ressaltaria l’amor i el respecte que es viu a l’Àfrica. D’altra banda, hi ha coses que han estat més lentes de fer, com les pinyates, que estaven fetes amb globus i paper de diari amb cola.

 

Maria José: Ha estat una experiència nova per a mi, ja que anteriorment havia organitzat alguna jornada d’activitats però mai ho havia fet per a tants dies, ni tampoc tan acurat com en aquest cas. El que més m’ha sorprès és la facilitat de complementar-nos amb la Txell, tenint en compte que era el primer cop que treballàvem juntes, ens ho hem passat molt bé i m’ha agradat molt fer un gran nombre de manualitats, en certs moments era com tornar a la infància. I al final el més gratificant de tot és veure els resultats de cada cosa que anàvem acabant i que tot el què havíem imaginat s’anava creant mica en mica, ha estat molt motivador.

 

Què és allò que us està agradant més de la vostra experiència al CAE?

 

Meritxell: Estar treballant al CAE és una experiència única. Estàs en un entorn de treball molt bo, i molt gratificant personalment, estic “muy en mi salsa”, com li dic a la Maria José. Quan s’acabi el contracte, espero únicament plorar d’alegria!

 

Maria José: L’ambient de treball és, sens dubte, el millor de tot. Quan em van dir que tenia un lloc de Tècnica d’Educació Infantil vaig estar molt contenta, ja que portava molt de temps intentant trobar una oferta d’aquest tipus. I he de reconèixer que tot i que ja anava amb un pensament molt positiu de com seria aquesta nova època, a hores d’ara puc dir que és encara millor del que m’havia pensat.

 

I durant el vostre temps lliure, quines aficions teniu?

 

Meritxell: M’agrada fer infinites coses. Fer esport, ja sigui córrer o caminar per la muntanya, ioga o simplement anar al gimnàs. Llegir, mirar alguna pel•lícula o estar a casa sense fer res o compartir aquest temps amb els meus amics, no m’avorreixo pas!

 

Maria José: Durant el meu temps lliure m’encanta fer plans amb els meus amics i amigues, passar temps amb la meva família i, sobretot, gaudir al màxim dels meus nebots.

 

Meritxell, ens has comentat que t’agrada llegir. Quin llibre ens recomanaries?

 

Em poses en un compromís! La gran saga literària que crec que tothom s’ha de llegir es Harry Potter! Vaig llegir-lo i mirar-me les pel•lícules quan era petita, es pot dir que és la meva infància. D’adolescent, recomano l’Alquimista, de Paulo Coelho, amb el qual pots fer un viatge en els teus pensaments; el vaig haver de llegir dues vegades amb dues edats diferents, ja que la primera no entenia algunes expressions de l’autor. I ara em tenen enamorada els llibres de Isabel Allende: escriu llibres ben diferents, mai t’avorreixes i mai saps amb què et sorprendrà perquè cadascuna de les seves històries és totalment diferent.

 

I tu, Maria José, ens recomanes alguna pel•lícula?

 

Eduardo Manos Tijeras. Trobo que és una pel•lícula capaç de despertar molts tipus de sentiments i aconsegueix que, tot i haver-la vist un milió de vegades, vulgui fer-li un raconet cada vegada que la tornen a posar a la tele.

 

Un viatge que tingueu pendent?

 

Meritxell: Vull viatjar moltíssim, però també sóc molt de casa. El lloc que més il•lusió em fa aquest any és poder anar a l’Àfrica i anar a tots i cadascun dels seus racons.

 

Maria José: Tinc pendent tornar a Itàlia. Vaig anar-hi de viatge de fi de curs i en vaig quedar enamorada! Em ve molt de gust visitar-la més a fons i durant més temps.

 

La Meritxell sempre ens sorprèn a l’hora de dinar amb plats poc coneguts, ens en recomanes algun que t’agradi especialment? I a tu, Maria José, t’agrada cuinar?

 

Meritxell: Jo recomano blat sarraí amb verdures fresques, cuinades amb una miqueta de gengibre i orenga i un toc de salsa de soja. I un cop cuinat, cal posar-hi a sobre llevat de cervesa, llavors de chia i gomasio (sèsam torrat amb sal de mar).

 

Maria José: Sincerament, tot i que actualment cuino a diari, no sóc gaire aficionada a fer-ho. Classificaria com a la meva millor recepta el pastís vegetal, ja que és el menjar en què més amor hi poso a l’hora de fer-lo... i això es nota en els resultats!