Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 22 de setembre de 2021 | 05:07 |

Laura Martin

Imatge CAE

 

Setembre 2014

 

 

Quan s’acaben les vacances, alguns s’incorporen a la feina de mica en mica i d’altres ho fan de cop, “a tota pastilla”. És el cas de la Laura Martin, que després d’un mes fent una ruta per les espanyes (Barcelona- Madrid- Lisboa- Bilbao- Manresa), fent alguns trams amb BlaBlaCar (compartint cotxe amb persones que fan el mateix trajecte) i alguns amb BlaBlaCamió (una nova modalitat de BlaBlaCar que consisteix en viatjar amb camioners que fan aquell trajecte per feina), s’encarrega de bona part de l’organització de la Setmana de Jocs al Carrer que té lloc del 2 al 6 de setembre del 2014 als carrers i places del nucli antic de la ciutat de Manresa. La Laura va néixer el 23 de juny del 1989, a Manresa. És mestra d’educació primària i animadora sociocultural i treballa al CAE des de fa uns 6 anys, on va entrar per fer-hi les pràctiques del cicle formatiu.

 

 

 

 


-La Setmana de Jocs al carrer ja és una festa històrica del CAE. Cada vegada rep més visitants i incorpora noves propostes entorn del joc. Tu que en coneixes l’entrellat, ens expliques algun secret de la 12a edició de la Setmana de Jocs al carrer?


-Aquest any jugarem als bars de la plaça Gispert. Com que aquesta zona cada dia esta més concorreguda, hem decidit no fer moure les terrasses dels bars de la plaça i jugar a les seves taules. Estem dissenyant jocs de taula plastificats tipus mantells perquè els clients dels bars l’Alzina i l’Havana puguin gaudir d’una partida mentre prenen una cervesa fresqueta.

 

 


-Què és el que més t’agrada d’organitzar la Setmana de Jocs?


-El ritme frenètic, córrer barri amunt i avall intentant que no falti res a les places, entrar al CAE suant després d’haver fet la pujada perquè falta precinte i veure que tothom està pendent de com va la Setmana, que vingui la Dominique i faci conèixer nous jocs, veure que la gent juga i s’ho passa bé, veure que els monitors juguen i s’ho passen bé, saber que dissabte quan tanquem la persiana del magatzem ens espera una cervesa merescuda al Tonis.

 

 


-I el que resulta més pesat?


-Aquest any ja no es farà... Repartir els jocs de la gimcana de botiguers als comerços del barri.

 

 


-A més, ets dinamitzadora del Casal de Joves la Kampana i has realitzat diverses intervencions amb joves als instituts. Quina visió tenen els joves del joc?


-Els joves del casal tenen el joc molt integrat en el seu dia a dia. En el rànquing d’aficions dels “joves Kampanerus”, els jocs de taula es troben en segon lloc, només darrera el joc del Pro-evolution de la Play Station.

 

 


-Si tinguessis una vareta màgica i poguessis entrar dins un joc de taula, quin escolliries?


-Potser el Marrakech, més per l’ambientació que pel funcionament del joc. M’agrada la idea d’estar al mig del “meollo” del mercat de Jamaa el Fna.