Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 22 de setembre de 2021 | 03:35 |

Ferran Renalias, un apassionat dels jocs de taula

Imatge CAE

 

 

Abril 2014

 

 

El Ferran Renalias Zueras va néixer l’1 d’agost del 1978 a Manresa. Fa uns sis anys que és soci del CAE i membre del Club del Joc. És llicenciat en matemàtiques, màster en matemàtica financera i actualment treballa a CaixaBank.

 

 -Quan vas començar a interessar-te pel món dels jocs?


-De petit, el joc de taula havia format part de la meva infantesa (Risk, Hotel, Strattego, huida del imperio Cobra, ...). Vaig conèixer els EuroGames a la primera Setmana de Jocs al Carrer (a la plaça Gispert) i a les nits de joc als Carlins. A partir d'aquell moment, el cuquet ja havia fet crisàlide.

 


-Com vas conèixer el CAE?


-Fa més de 15 anys, quan era cap al A.E i G. Cardenall Lluch vam demanar la caixa de jocs per pensar del Banc de Recursos. Igualment, el CAE ja era una entitat de referència en el món de l'educació en el lleure.

 


-Participes activament al Club del joc del CAE, què és el que més t’agrada de formar-ne part?


-És una bona manera de mantenir-te actualitzat pel que fa al món del joc de taula i el que és més important, continuar gaudint jugant després de les reunions i als dijous de joc. A part, la possibilitat de poder crear activitats enfocades amb clara vocació d'obertura, buscant el públic familiar.

 


-El 22 i 23 de març va tenir lloc el Tast de jocs a Manresa, perquè creus que val la pena organitzar activitats on els jocs en són els protagonistes?


-En primer lloc per a dignificar la cultura del joc, com a eina de lleure alternatiu que aporta moltes més coses més (lògica, socialització, sentit tàctic, empatia, ...). A part, per poder veure la cara de la gent que participa en l'activitat, d'il·lusió i agraïment a l'hora de descobrir nous jocs.

 


-El CAE treballa per fomentar la cultura del joc i donar valor a tot el que es pot aprendre a través d’ells, creus que mica en mica s’aconsegueix trencar amb el mite de que “els jocs són cosa de nens?”


- Si, s'està canviant el mite a "és cosa de frikies" (je, je, ...). Durant molts anys hi ha hagut molts actors que han permès aquest canvi: editorials, botigues, associacions... No obstant, crec que el joc difícilment serà un valor per a la majoria de la població.

 


-Quin joc ens recomanaries per jugar en família un diumenge a la tarda?


-Dependria de la família. Una bona opció seria River Dragons, un joc de gestió de accions on has d'aconseguir travessar un llac col·locant passarel·les sobre de pedres. Però alerta, a la més mínima errada caurem a l'aigua i implicarà tornar a començar.