Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 22 de setembre de 2021 | 04:43 |

Alessandra Furlan

Imatge CAE

Imatge CAE

 

 

 

L’Alessandra té 31 anys, és de Nervesa Della Battaglia (Itàlia). Fa Quatre mesos que va arribar a Manresa, i des de llavors que és al CAE, concretament al Casal de Joves La Kampana, fent el Servei de Voluntariat Europeu (SVE).

És una noia creativa, li agrada treballar amb els joves i tractar amb ells. Va escollir venir a La Kampana perquè volia créixer dins l’àmbit dels serveis socials, doncs sempre havia treballat en el terreny de la diversitat funcional.

 Què és el què trobes més a faltar d’Itàlia?

No ho sé… Aquí he trobat gent i faig moltes coses. Potser els amics o la família. En realitat no em falta res.

 


Què els diries als joves de Manresa que estiguin indecisos de fer un voluntariat?

Crec que el SVE és una experiència molt important per créixer a nivell cultural i personal: coneixes persones d’altres països, ets més tolerant.Explica’ns, què fas a La Kampana?

Dins del CAE vaig començar col·laborant a un curs de cinc sessions sobre el voluntariat, també a la Setmana de Jocs al carrer, i ara a La Kampana hi faig classes d’italià low cost que estan tenint bona acollida. D’altra banda, ara començaré un projecte amb els joves del casal per treure’n la seva part més creativa i artística.Digues 4 aspectes que et recordaran l’experiència viscuda al CAE i a La Kampana:

Bones relacions.
Creixement professional.
Intercanvi i aprenentatge.
Tolerància.

 


És el primer cop que fas voluntariat? Què t’aporten aquests tipus d’experiències?

No, vaig estar en un centre ocupacional a Sevilla amb persones amb diversitat funcional. A Itàlia he fet colònies com a monitora amb persones en risc d’exclusió social. M’aporta sentir-me útil, ajudar a les persones i establir noves relacions.

 


T’imagines un futur aquí després del voluntariat?

Sí, m’agradaria. M’agrada perquè he trobat un ambient molt estimulant per a mi. Crec que els catalans són molt actius.