Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Divendres, 13 de desembre de 2019 | 00:27 |

Una cinquantena de persones es formen al CAE aquest estiu en l'àmbit del lleure

Imatge CAE

18/7/2019

 


Un total de 52 persones han participat aquest estiu en els dos cursos que el CAE ha programat en l’àmbit de la intervenció amb infants en el temps de lleure. S’ha fet un curs de monitors/es d’activitats de lleure infantil i juvenil i un curs de premonitor/a.


L’estiu és un bon moment per formar-se. Aquesta afirmació l’ha pogut validar un any més el CAE que ha vist com 52 persones s’inscrivien i participaven en els diferents cursos que ha programat aquest estiu.


25 persones estan participant, encara ara, en un curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil que va començar el 25 de juny i s’allargarà fins al 22 de juliol. En total hauran estat 100 hores de formació presencial i 25 hores de formació a distància, que complementades amb un període de pràctiques i l’elaboració d’una memòria els permetrà obtenir el títol de Monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil que expedeix la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
 


Paral•lelament també s’han dut a terme un curs de premonitors/es que va finalitzar el divendres 12 de juliol.

Els cursos de premonitor/a estan reconeguts dins del Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya. Tenen una durada de 40 hores i estan enfocats a donar una visió introductòria a la dinamització d’activitats de lleure a adolescents i joves a partir dels 16 anys. A més a més dels continguts i els recursos propis, el curs també inclou el disseny d’una activitat de lleure que després es posa en pràctica en els casals d’estiu de la Fundació La Xarranca. Aquest element aporta als alumnes una experiència pràctica.

 

El pròxim curs programat en l’àmbit del lleure és l’intensiu de monitor/a de lleure que començarà el pròxim 27 d’agost i que a hores d’ara ja està complet.