Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimecres, 24 de juliol de 2019 | 08:30 |

Una cinquantena de joves es formen al CAE aquest estiu en l'àmbit del lleure

Imatge CAE

16/7/2018

 

 

Un total de 54 joves han participat aquest estiu en els tres cursos que el CAE ha programat en l’àmbit de la intervenció amb infants en el temps de lleure. S’han fet un un curs de monitors/es d’activitats de lleure i dos cursos de premonitor/a.L’estiu és un bon període per a la formació. Aquesta afirmació l’ha pogut validar un any més el CAE que ha vist com 54 persones s’inscrivien i participaven en els diferents cursos que ha programat aquest estiu.


25 joves estan participant, encara ara, en un curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil que va començar el 25 de juny i s’allargarà fins el 20 de juliol. En total hauran estat 100 hores de formació presencial i 25 hores de formació a distància, que complementades amb un període de pràctiques i l’elaboració d’una memòria els permetrà obtenir el títol de Monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil que expedeix la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.


Paral·lelament també s’han dut a terme dos cursos de premonitors/es que varen finalitzar el divendres 13 de juliol. Tot i que inicialment només se n’havia programat un, l’elevat nombre d’inscripcions va aconsellar duplicar-lo i al final se n’ha fet un al Casal de Joves la Kampana, amb la participació de 16 alumnes i un altre a l’Oficina Jove del Bages, amb la participació de 13 alumnes.Els cursos de premonitor/a estan reconeguts dins del Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya. Tenen una durada de 40 hores i estan enfocats a donar una visió introductòria a la dinamització d’activitats de lleure a adolescents i joves a partir dels 16 anys. A més a més dels continguts i els recursos propis, el curs també inclou el disseny d’una activitat de lleure que després es posa en pràctica en els casals d’estiu de la Fundació La Xarranca. Aquest element aporta als alumnes una experiència pràctica.