Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dijous, 24 de gener de 2019 | 06:01 |

Es posa en marxa la 17a edició del programa Tarasca

Imatge CAE

28/2/2018

 

 

Dins del mes de febrer el CAE ha posat en marxa una nova edició del programa Tarasca. Es tracta d’un programa de reforç personal adreçat a adolescents i joves amb majors dificultats d’adaptació escolar. A través de tècniques pròpies de l’educació en el lleure –el joc, els jocs, dinàmiques...- s’intervé amb els adolescents per treballar diferents habilitats i competències transversals, com ara la comunicació, el treball en equip, la cooperació, el respecte, l’empoderament, el lideratge, etc. D’aquesta manera es vol potenciar la seva autoestima i motivació i s'afavoreix la seva continuïtat al centre escolar.

 


En aquesta edició es duen a terme sis mòduls formatius a sis centres de la ciutat -els instituts Guillem Catà, Cal Gravat, Lacetània, Pius i Manresa Sis- i al Centre de Salut Mental d'Althaia. Cada mòdul té una durada de 30 hores i hi participen un grup variable d’entre 10 i 15 alumnes.

 


En les 16 edicions anteriors, el projecte Tarasca ha dut a terme 94 mòduls formatius en 8 municipis diferents de la Catalunya Central, amb 2.730 hores formatives i 1.174 participants. El programa es finança a través de les convocatòries de projectes socials amb càrrec a la partida de l’IRPF.