Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dilluns, 21 de setembre de 2020 | 15:39 |

El Kapla del CAE canalitza l'esperit constructor de gairebé 700 persones

Imatge CAE

25/11/2019

 

 

El Museu de la Tècnica de Manresa s’ha transformat aquest cap de setmana en un immens estudi d’arquitectura amb una gran quantitat de construccions fetes amb les peces del joc Kapla. Gairebé 700 persones s’han sumat a la segona edició de l’activitat Kapla al Museu organitzat pel CAE i la Fundació Aigües de Manresa. 

 

Gairebé 700 persones de totes les edats, han posat a prova aquest cap de setmana la seva creativitat i la seva destresa a partir del joc de construcció Kapla. Molts infants, però també pares i mares, adolescents i joves han jugat i han fet les seves construccions amb aquestes plaquetes de fusta creades per Tom van der Bruggen. Fins i tot en algun cas s’han pogut veure tres generacions d’una mateixa família treballar plegats en l’elaboració d’una construcció.

 Al llarg del cap de setmana al Museu de la Tècnica de Manresa s’han vist construccions ben espectaculars i originals: torres de gairebé quatre metres d’alçada, ponts, edificis, figures d’animals, mandales... L’important nombre de construccions i la seva complexitat han provocat que en alguns moments del cap de setmana, les més de 25.000 peces de fusta previstes des de l’organització fossin insuficients per donar resposta a la demanada de matèria primera per fer les construccions.

Aquesta ha estat la segona edició d’aquesta activitat i des de l’organització se’n fa una primera valoració molt positiva, a l'espera que els pròxims dies es pugui fer una avaluació més exhaustiva amb totes les persones implicades –l'equip organitzador, monitors i monitores, entitats col•laboradores, etc...

 Respecte a l’edició anterior s’han introduït diverses novetats, com ara una construcció cooperativa que s’ha anat fent al llarg de tot el cap de setmana amb més de 10.000 peces; la reformulació de les diferents zones de joc -ampliant l’espai de joc i el nombre de peces disponibles-; la incorporació d’una activitat solidària -Kapla Solidari- que destinarà els diners obtinguts al projecte de la Fundació Althaia de millora de l’atenció hospitalària a infants i joves; un sorteig de jocs entre les persones assistents i un concurs fotogràfic a Instagram -amb l’etiqueta #KaplaMuseu19-.

 Kapla al Museu és una activitat organitzada pel CAE i la Fundació Aigües de Manresa–Junta de la Sèquia i que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació La Xarranca, la Fundació Althaia, la Fira Mediterrània, l’escola La Sarreta i la botiga JugarxJugar de Girona.