Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dimarts, 18 de desembre de 2018 | 15:48 |

CAE i Xarranca s'adhereixen a l'aturada nacional del 3 d'octubre

Imatge CAE

2/10/2017

 

 

 

La Taula per la Democràcia ha convocat una aturada general de país el dia 3 d’octubre, dirigida a tota la societat, patronals, empresaris, sindicats, treballadors autònoms, entitats, institucions i tots els ciutadans de Catalunya, per reivindicar la dignitat del poble de Catalunya i denunciar les brutals repressions de l'estat i dels seus cossos de seguretat contra la ciutadania.

 Davant d’aquesta convocatòria, des del CAE i la Fundació La Xarranca us informem que:
 

1. Els equips directius del CAE i La Fundació La Xarranca varen prendre l’acord, el passat divendres, 29 de setembre, d’adherir-nos a la Taula per la Democràcia. Aquell mateix dia es va formalitzar la sol·licitud que, en aquests moments, està en procés d’acceptació.

 

2. En coherència amb aquesta adhesió, el CAE i la Fundació La Xarranca ens sumem a la convocatòria d’aturada de país programada per al dia 3 d’octubre i hem animat als nostres treballadors i treballadores a prendre-hi part.

 

3. Atesa la singularitat d’aquesta convocatòria, hem fet consultes als nostres assessors legals que ens remeten a garantir serveis mínims en aquells serveis essencials que habitualment regula el Departament de Treball. Hem treballat per concretar quins són aquests serveis i garantir-ne el compliment, comunicant a treballadors i treballadores afectats i a les entitats, escoles, particulars i administracions promotores el resultat d’aquest treball.

 

4. Som conscients, però, que l’excepcionalitat de la convocatòria, en temps i forma, ens ha deixat molt poc marge de temps per fer aquesta feina i per planificar i comunicar, d’una manera molt més individualitzada, aquest esdeveniment. Lamentem les molèsties que aquesta decisió us pugui provocar.
 

 Us adjuntem el text que ha impulsat la creació de la Taula per la Democràcia i us adjuntem el web per si en voleu tenir més informació: www.taulaperlademocracia.orgA Barcelona, el 27 de setembre del 2017, les entitats, els sindicats i les organitzacions de la societat civil catalana, reunides al Museu d’Història de Catalunya manifestem que:


1. Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.


2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint aquests dies per part del Govern i els organismes de l’Estat.


3. Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica, ferma i continuada en defensa de les institucions i dels drets fonamentals.


4. Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva, i, per això, instem les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.


5. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i reivindiquem el dret a decidir el futur polític del poble de Catalunya.


6. Ens comprometem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i no descartem cap forma pacífica i consensuada de mobilització i resposta de país.