Formació i serveis socioculturals
Inici Inici    Mapa Web Mapa web    contactar Contacta    | Dijous, 20 de juny de 2019 | 21:08 |

10 entitats de Manresa acullen joves nouvinguts vinculats al projecte CATALITZA

Imatge CAE

21/3/2019

 

Batrakes, Rugby, Manrusia Van del Pal, Incordis, Grup de Swing, Club de Beisbol, Club del Joc del CAE, Tirallongues, Penjats i el Club Bàsquet Manresa han acollit joves del projecte Catalitza del Casal de Joves La Kampana destinat a potenciar la competència lingüística i la xarxa social dels joves al municipi.


El passat mes de setembre, es va iniciar el projecte CATALITZA al Casal de Joves de la Kampana, un projecte d'acompanyament per a joves de 16 a 20 anys i que consisteix en l'aprenentatge de la llengua catalana amb l'objectiu d'incrementar les seves possibilitats d'inclusió a Manresa.


La finalitat del projecte, per una banda, és desenvolupar la competència lingüística a nivell de comprensió, expressió i comunicació oral i escrita a través de dues classes de 90 minuts a la setmana al casal. I per l'altra banda, a través de l'educadora social de la Kampana, es potencia la inclusió dels joves en la participació d’activitats de lleure i la seva incorporació en entitats juvenils de Manresa.


Actualment, els joves participants al programa estan vinculats a entitats de la ciutat com: Batrakes, Rugby, Manrusia Van del Pal, Incordis, Grup de Swing, Club de Beisbol, Club del Joc del CAE, Tirallongues, Penjats o el Club Bàsquet Manresa.
Per complementar el projecte, els participants realitzen accions de voluntariat en activitats que organitza el CAE i que es realitzen a la ciutat de Manresa com per exemple, la Manresa Express, la Setmana de Jocs al Carrer, entre d'altres.


Aquesta primera edició finalitzarà el mes de juny, i valorant la seva bona acollida i resultats, el CAE i la Fundació La Xarranca aposten per repetir el projecte el setembre vinent amb l’incorporació de 15 joves més.Aquest projecte està subvencionat per la Diputació de Barcelona i gestionat per la Fundació La Xarranca juntament amb el Casal de Joves La Kampana i amb el suport de l’Ajuntament de Manresa. Les places són limitades i es requereix fer la inscripció prèvia al Casal de Joves La Kampana (Plaça d’Icària, s/n, Manresa, 17h a 20:30h).